Alegeri SUA: Obama îl ia peste picior Trump: Nu este calificat nici măcar pentru a se angaja la un magazin de cartier

Preşedintele SUA, Barack Obama, a criticat dur remarcile obscene ale candidatului republican la preşedinţie Donald Trump, afirmând că nu este calificat nici măcar pentru a se angaja la un supermarket de cartier, relatează BBC News online.

12 oct. 2016, 15:34
Alegeri SUA: Obama îl ia peste picior Trump: Nu este calificat nici măcar pentru a se angaja la un magazin de cartier

La un eveniment de campanie în favoarea candidatului democrat la preşedinţie Hillary Clinton, Barack Obama i-a îndemnat pe liderii republicani să îi retragă formal susţinerea lui Donald Trump, după înregistrarea din anul 2005 în care este surprins făcând comentarii obscene despre femei.

Într-un discurs rostit în statul Carolina de Nord, Barack Obama a declarat despre Donald Trump: „Avem o situaţie în care acest tip afirmă lucruri care nu ar fi tolerabile nici măcar pentru cineva care aplică pentru a se angaja la 7-Eleven”, un lanţ de supermarketuri.

Citeşte şi Alegeri SUA: Americanii sunt în stare de şoc. Bill Clinton ar avea un copil din flori

Donald Trump, candidatul republican la funcţia de preşedinte al SUA, a intensificat, marţi, criticile la adresa colegilor de partid care i-au retras susţinerea, numindu-l „slab şi ineficient” pe Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, şi „necinstit” pe senatorul John McCain.

Potrivit ABC News, Donald Trump pare să fi făcut o gafă marţi seară, îndemnând alegătorii să meargă la vot „pe 28 noiembrie”, deşi scrutinul prezidenţial şi parlamentar va avea loc pe 8 noiembrie.