Alegerile pentru funcţia de primar se refac în mai multe localităţi. Când sunt chemaţi românii din nou la vot

Biroul Electoral Central a decis că în trei localităţi vor fi organizate din nou alegeri pentru funcţia de primar. Decizia a fost luată întrucât există candidaţi care au obţinut acelaşi număr de voturi.

RomaniaTV.net
04 oct. 2020, 04:56
Alegerile pentru funcţia de primar se refac în mai multe localităţi. Când sunt chemaţi românii din nou la vot

Românii sunt chemaţi din nou la vot în data de 11 octombrie pentru alegerea unui primar în localităţile Rebra – judeţul Bistriţa Năsud, Orţişoara – judeţul Timiş, Balaci – judeţul Teleorman.

În toate aceste localităţi, sunt candidaţi aflaţi în situaţie de balotaj, anunţă news.ro.

Şi tot la data de 11 octombrie 2020 vor avea loc alegeri şi la Moldova Nouă, unde BEC a decis în cursul acestei săptămâni că alegerile se repetă.

 

BEC anulează alegerile în Moldova Nouă. Candidatul PSD pierde mandatul de primar. Grindeanu: PSD „nu va sta cu mâinile în sân”

Biroul Electoral Central a admis contestaţia PNL şi a decis anularea alegerilor pentru funcţia de primar din Circumscripţia electorală nr. 6 Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Un nou scrutin pentru fotoliul de primar va fi organizat în 11 octombrie, fără ca Adrian Torma, candidatul alianţei PSD-Pro România, să mai aibă dreptul să participe.

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat că nici în acest caz PSD „nu va sta cu mâinile în sân” „pentru că este o judecată cu dublă măsură”.

„Acolo a fost un întreg proces, e un pic mai lungă explicaţia. S-a contestat iniţial în perioada de dinainte de campania electorală, s-a ajuns la decizii ale instanţelor care au spus că domnul Torma poate să candideze, s-au făcut contestaţii în continuare, inclusiv după această decizie a instanţei la BEC de către PNL, toate fiind respinse. Cred că sunt vreo trei sau patru decizii ale instanţei, iar acum a apărut încă o contestaţie, după care a fost soluţionată în mod pozitiv pentru PNL, deşi alte trei sau patru pe aceeaşi fundamentare, în urmă cu trei săptămâni – patru, în acea perioadă de depunere de candidaturi, au fost respinse. O să analizăm acea situaţie. A fost publicată decizia BEC, dar în mod clar nu vom sta cu mâinile în sân, pentru că este judecată cu dublă măsură, având în vedere toate celelalte decizii ale BEC de până acum”, a spus Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.


loading...