Alertă de la hidrologi: Cod galben de inundaţii până la miezul nopţii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, joi, o atenţionare Cod galben de inundaţii, pe râuri din judeţele Constanţa şi Tulcea. Atenţionarea este valabilă până la miezul nopţii. 

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 13:37
Alertă de la hidrologi: Cod galben de inundaţii până la miezul nopţii

Conform prognozei de specialitate, până la ora 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din jumătatea de nord a judeţului Constanţa, respectiv pe râurile mici din jumătatea de sud a judeţului Tulcea.

Fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Topolog – bazin superior, Casimcea – bazin superior, Siliştea (afluent al râului Ţibrin).

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Constanţa şi Tulcea.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Vreme caldă în următoarele două zile, apoi se răceşte şi vin ploile