Alexandra Pescaru, director Serviciul de clienți Carrefour: În unele magazine, procentul tranzacțiilor zilnice efectuate la casele self depășește 70%

Cu aproximativ 600 de case de marcat automate în toată rețeaua, reprezentând în jur de 30% din total și cu servicii precum Money Gram sau self-service de Digital Nail Art, retailerul francez Carrefour continuă să își adapteze serviciile în acord cu schimbările în preferințele consumatorilor.

06 iun. 2023, 10:12
Alexandra Pescaru, director Serviciul de clienți Carrefour: În unele magazine, procentul tranzacțiilor zilnice efectuate la casele self depășește 70%

Contextul pandemic din ultimii ani, marcat de necesitatea distanțării sociale, a dus la adoptarea unor noi comportamente de cumpărare, pe care unii clienți și le-au păstrat și după încheierea restricțiilor, a explicat Alexandra Pescaru, Client Service Director Carrefour România, într-un interviu pentru Economica.net.

Efectele digitalizării accelerate din perioada pandemiei se pot observa și în cifre. La șase ani de la primele case self în magazinele Carrefour, în unele unități procentul tranzacțiilor zilnice efectuate prin intermediul caselor self-checkout depășește pragul de 70%, așa cum este cazul magazinului din Băneasa.

Citește și: 40.000 de joburi de casieri din supermarketuri riscă să fie înlocuite de roboți. În România sunt peste 15.000 de case de marcat, mai bine de 2.000 fiind de tip self-checkout

Retailerul a introdus primele case self în 2017, în două magazine, iar numărul acesta a crescut constant de la 8 case atunci la peste 600 acum. Practic, din totalul caselor de marcat din toate magazinele Carrefour la nivel național, aproximativ 30% sunt  casele de tip self-checkout, existând astfel de case în toate hypermarketurile retailerului.

„Anticipând nevoia clienților de a optimiza timpul petrecut la cumpărături și de a evita cozile, casele de marcat de tip self-checkout s-au dovedit a fi extrem de utile. Am urmărit și continuăm să urmărim un echilibru între casele automate și cele tradiționale, astfel încât clienții să aibă opțiuni pentru toate preferințele lor. Știm că anumiți consumatori își doresc să aibă experiența caselor tradiționale, apreciind interacțiunea cu colegii noștri, iar alții prioritizează rapiditatea caselor automate. Totodată, avem și clienți care alternează cele două opțiuni. Pe scurt, ne adaptăm permanent la nevoile pieței și comportamentul consumatorilor, în timp ce ne concentrăm pe îmbunătățirea experienței și a procesului de cumpărare prin intermediul tehnologiei”, a explicat Alexandra Pescaru.

Citește și: Un fost casier îi contrazice pe George Simion și Marian Godină în scandalul iscat de introducerea caselor self-scan la Auchan: ”Stai ore bune nemișcat în fața casei de marcat, făcând același lucru încontinuu. Mai dai și de tot felul de oameni”

Cât despre vânzările online, aceasta spune că „după pandemie, ne-am întâlnit cu un consumator mult mai digitalizat, care face ușor trecerea între offline și online și se așteaptă la mai multă eficiență, la servicii orientate spre consumator”.