Aliatul lui Putin, mai dezlănţuit ca niciodată la adresa duşmanilor Rusiei. „Ne vor moartea. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi”

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a reacţionat într-un mod virulent, catalogându-i drept "degeneraţi" pe cei care vor "moartea" Rusiei, pe fondul sancţiunilor economice aplicate Kremlinului de către Occident.

07 iun. 2022, 18:30
Aliatul lui Putin, mai dezlănţuit ca niciodată la adresa duşmanilor Rusiei. „Ne vor moartea. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi”

Acuzaţiile lui Dmitri Medvedev, considerat aliatul lui Putin, ilustrează rigidizarea tot mai pronunţată a unora dintre responsabilii de la Moscova în plină ofensivă rusă în Ucraina, conform agenţiei AFP.

„Sunt adeseori întrebat de ce postarile mele pe Telegram sunt atât de dure. Răspunsul este că îi urăsc. Sunt nişte nenorociţi şi degeneraţi!

Ei ne vor moartea, vor moartea Rusiei. Dar atât timp cât voi fi în viaţă, voi face totul pentru a-i face să dispară”, a afirmat Dmitri Medvedev.

În vârstă de 56 de ani, fostul preşedinte rus nu a precizat la cine a făcut referire în declaraţiile sale tranşasnte. Publicaţia rusă Kommersant scrie că Dmitri Medvedev se exprimă în mod negativ despre autorităţile Ucrainei, Uniunii Europene şi SUA, conform Agerpres.

Citeşte şi: The New York Times: Armata ucraineană nu a învăţat încă să folosească noile arme trimise de SUA

Ce funcţie are acum Dmitri Medvedev, aliatul lui Putin

Dmitri Medvedev, care a fost preşedinte între 2008 şi 2012, şi premier între 2012 şi 2020, este în prezent vicepreşedintele puternicului Consiliu al Securităţii Rusiei.

În luna mai, fostul lider de la Kremlin denunţase sancţiunile economice „nebuneşti” la adresa Rusiei.

Dmitri Medvedev a ameninţat pe contul său din Telegram că, în cazul unor lovituri cu rachete asupra unor oraşe ruseşti, Rusia ar putea riposta, lansând atacuri cu rachete asupra „centrelor unde se iau deciziile criminale”, dintre care unele nu se află la Kiev.

Medvedev a preluat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei în ianuarie 2020, după ce a pierdut funcţia de prim-ministru în favoarea lui Mihail Mişustin. Această funcţie a fost creată special pentru el, până atunci neexistând postul de vicepreşedinte al acestui organism, condus de însuşi şeful statului, Vladimir Putin, potrivit BBC în limba rusă.

La numai câteva zile distanţă la de ajutorul oferit de SUA Ucrainei, Vladimir Putin a ameninţat cu mijloacele de distrugere de care dispune Rusia.

Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi după mai bine de 100 de zile de la startul războiului din Ucraina. Preşedintele Rusiei a avut o reacţie teribilă în momentul în care a aflat că militarii ucraineni sunt pe punctul de a primi un nou ajutor de la ţările din Uniunea Europeană. A spus că va apele la mijloacele de distrugere de care dispune.

Citeşte şi: Vladimir Putin şi-a ieşit din minţi: „Vom folosi mijloacele noastre de distrugere, până la anihilare!”

Liderul de la Kremlin a trecut la noi ameninţări şi a vorbit despre atacuri dezastruoase dacă rachetele cu rază lungă ale ţărilor din vestul Europei sunt livrate Ucrainei. Nu s-a ferit să folosească cuvântul „anihilare”, anunţă jurnaliştii germani de la Bild.

Citeşte şi: Putin a început să-i pedepsească pe ofiţerii care au greşit în războiul cu Ucraina. 12 dintre ei sunt ameninţaţi cu concedierea