Alimente care întârzie apariţia ridurilor

Cumperi frecvent creme împotriva îmbătrânirii şi serumuri pentru a avea un ten radios? Experţii în frumuseţe au o soluţie mai ieftină şi chiar delicioasă: alimentaţia potrivită!

RomaniaTV.net
08 nov. 2012, 11:34
Alimente care întârzie apariţia ridurilor

Lisa Drayer, autoarea cărţii „The Beauty Diet: Looking Great Has Never Been So Delicious”, şi Tanya Zuckerbrot, fondatoarea F-Factor Diet, ne învaţă cum să încetinim procesul de apariţie a ridurilor cu ajutorul unor alimente-minune.

„Cu toate că produsele din comerţ pot avea unele rezultate în ceea ce priveşte îmbunătăţirea aspectului tenului, majoritatea ingredientelor conţinute de acestea nu sunt absorbite, ci rămân la suprafaţa pielii”, explica Zuckerbrot. „O dietă echilibrată este suficientă şi asigură necesarul de substanţe nutritive”. Pe lângă faptul că alimentaţia corectă este o alegere mai „gustoasă”, adaugă Drayer, produsele de îngrijire nu conţin toate elementele prezente în produsele naturale, neprocesate.

Iată ce alimente au puterea de a întârzia cât mai mult apariţia ridurilor:

Afinele

Cea mai simplă soluţie pentru a avea o piele fermă şi strălucitoare cât mai mult timp este să consumi produse care conţin antioxidanţi din belşug, precum afinele. Asigură-ţi porţia zilnică servindu-le la micul dejun, alături de cereale integrale.

Ciocolata cu lapte

„Recent, a fost realizat un experiment care a arătat că, după 12 săptămâni în care au consumat zilnic băuturi cu ciocolată, femeile participante la studiu aveau un aspect îmbunătăţit al pielii”. Explicaţia se rezumă la flavonoizii hidrosolubili conţinuţi de ciocolată, antioxidanţi care intensifică circulaţia sângelui la nivelul ţesutului dermic.

Descoperă pe Cosmopolitan.ro alte alimente anti-riduri.