Alimente pentru o memorie bună

Din cauza stresului sau a unei perioade dificile la serviciu, îți este din ce în ce mai greu să te concentrezi. Consumul de alimente sănătoase poate să îmbunătățească memoria și puterea de concentrare.

RomaniaTV.net
04 iun. 2018, 08:44
Alimente pentru o memorie bună

Mișcarea are un rol esențial în menținerea sănătății mentale. Dacă nu-ți place să faci exerciții în forță, poți opta pentru plimbări în parc, alergări ușoare sau mișcări de gimnastică.

Peștele gras

Carnea de pește gras – somon, sardine, macrou – , este bogată în grăsimi esențiale Omega-3, fiind benefică pentru sănătatea creierului. De asemenea, consumul de pește îmbunătățește memoria și scade riscul unui atac vascular cerebral. Dieta pe bază de pește încetinește deteriorarea capacităților mentale, prevenind demența. Pentru o memorie bună, consumă carne de pește de 2-3 ori pe săptămână.

Citeşte şi Cu aceste alimente scapi de pofta exagerată de mâncare

Spanacul

Sursă bună de fier și de magneziu, spanacul îmbunătățește activitatea cognitivă și ajută la regenerarea țesutului cerebral. În 100 de grame de spanac se găsesc 79 de mg de magneziu – adică, peste 20% din doza zilnică recomandată. Prin includerea sa în dieta zilnică, previi apariția tulburărilor de memorie și a bolii Alzheimer.

Ouăle

Un mic dejun în care incluzi și ouă te va ajuta să dai randament la serviciu și să ai energie pentru toată ziua. Gălbenușul conține calciu, fier, forsfor, precum și colină, care impulsionează activitatea cerebrală. Potrivit unui studiu american, ouăle ar putea să prevină pierderile de memorie şi să reducă riscul de demenţă.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră este una din cele mai bune surse de antioxidanți, fier, zinc, magneziu și fosfor. Acest desert sănătos este inclus în lista alimentelor care îmbunătățesc memoria. De asemenea, conține stimulenți naturali importanți, precum cafeina, substanța ce crește puterea de concentrare. Potrivit studiilor, ciocolata cu peste 70% cacao stimulează nivelul de serotonină (hormonul fericirii), reducând nivelul de stres și acționând ca un antidepresiv.

Citeşte şi Ce să mănânci ca să nu te îngraşi

Nucile

La fel ca și migdalele și alunele, nucile conțin vitamina E, care protejează împotriva bolii Alzheimer. De asemenea, conţin fier şi furnizează oxigen creierului, ceea ce crește capacitatea de memorare. Pentru asigurarea unei sănătăți optime, sunt recomandate minimum 3-4 nuci pe zi.

Trucuri pentru o memorie de invidiat