Alocaţiile pentru copii ar putea creşte cu 20 la sută. Decizia FINALĂ, luată azi de Guvern

Alocaţiile copiilor ar urma să crească cu 20 la sută de la 1 august, au afirmat surse guvernamentale, citate de Digi24. Aceasta este varianta ce figurează în acest moment într-un proiect de ordonanţă al Ministerului Muncii ce urmează să fie discutat miercuri în şedinţa de Guvern.

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 08:28
Alocaţiile pentru copii ar putea creşte cu 20 la sută. Decizia FINALĂ, luată azi de Guvern

Decizia finală privind creşterea alocaţiilor va fi luată astăzi, în şedinţa de Guvern de la ora 19.

Proiectul Ministerului Muncii prevede ca alocaţiile să fie majorate cu 20 la sută, iar creşterea să fie una etapizată. Astfel, dublarea alocaţiilor ar putea fi realizată până la jumătatea lui 2022, în doi ani, notează Digi24.

Cu cât vor creşte alocaţiile

Pentru copiii cu vârste între 2 și 9 ani, alocația ar creşte cu 22,5 lei şi va ajunge astfel de la 150 la 173 de lei. În cazul copiilor sub doi ani sau pentru cei cu dizabilităţi, alocaţia ar urma să crească cu 60 de lei şi va ajunge astfel la 360 de lei.

Totodată, Florin Cîţu a declarat că vor fi trei etape în care se vor mări alocaţiile pentru copii. Ministrul Finanţelor a precizat că de la 1 august, acestea vor creşte cu 20 la sută.

Florin Cîţu: Alocaţiile vor creşte cu 20% la 1 august

Dublarea alocaţiilor, conform legii, este una dintre temele intens dezbătute în ultima vreme în spaţiul public, dar este şi prilej de război politic între PNL, partid aflat la guvernare, şi PSD, majoritar în parlament, dar în opoziţie faţă de Guvernul Orban.

PSD susţine dublarea alocaţiilor şi atacă PNL: „Din visul unei biciclete, liberalii le-ar lăsa doar roata. Dublaţi alocaţiile!”