Ambasadorul Phenianului la ONU: Ostilitatea americană poate conduce la război în orice moment

Ambasadorul nord-coreean la ONU a afirmat vineri că ostilitatea americană ar putea duce la război în orice moment. Acesta a reafirmat, în acelaşi timp, oferta Phenianului de a angaja convorbiri directe cu Statele Unite, inclusiv pe tema armelor nucleare, transmite AFP.

21 iun. 2013, 18:34
Ambasadorul Phenianului la ONU: Ostilitatea americană poate conduce la război în orice moment

Într-o rară conferinţă de presă, Sin Son Ho a făcut cunoscut că Washingtonul a sporit tensiunile prin „ameninţările” sale cu privire la problema denuclearizării Peninsulei Coreene, scrie Agerpres.

Coreea de Nord a propus, duminica trecută, negocieri la nivel înalt între Phenian şi Washington pentru a asigura pacea şi a elimina tensiunile din peninsulă.

Noi intenţionăm cu adevărat să avem discuţii. Discuţii în care vom aborda cu Statele Unite o gamă largă de subiecte, inclusiv cele care ar putea aplana tensiunile din peninsula coreeană„, a spus Sin.

Coreea de Nord riscă noi sancţiuni internaţionale după cel de-al treilea test nuclear efectuat în luna februarie, ceea ce diplomatul nord-coreean a calificat ca fiind un şantaj.

Phenianul poate să-şi asigure dreptul legitim şi suveran de a se apăra graţie acestui mijloc de descurajare (nuclear), cât timp Statele Unite îşi vor continua politica agresivă de ameninţare cu atac nuclear (asupra Coreii de Nord), a adăugat Sim, potrivit căruia ţara nu va abandona niciodată acest mijloc de descurajare.

Diplomatul a mai spus că manevrele în care s-au angajat SUA şi Coreea de Sud riscă să conducă insula spre un nou ciclu de tensiuni.

Citeşte şi Kim Jong-Un a obligat oficialităţi nord-coreene de rang înalt să ia lecţii din „Mein Kampf”