Amenzi de 32.000 lei şi un dosar penal deschis după protestul de duminică din Bucureşti

Jandarmeria Capitalei a aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei, în urma protestului care a avut loc duminică în Bucureşti. De asemenea, a fost deschis dosar penal.

03 oct. 2022, 08:16
Amenzi de 32.000 lei şi un dosar penal deschis după protestul de duminică din Bucureşti

Câteva mii de oameni au protestat duminică în centrul Capitalei, revoltati de scumpiri şi facturile tot mai mari. Protestatarii au plecat în marș din Piața Universității până în fața Guvernului acolo unde au cerut soluții.

În urma protestului, ca urmare a încălcării prevederilor legale în vigoare, jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, după depistarea unui bărbat, participant la adunarea publică din Piaţa Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

Citeşte şi: Protest AUR 2 octombrie. Piaţa Victoriei a fost luată cu asalt de protestari. Mesajul lui George Simion VIDEO

De asemenea, poliţiştii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secţiei, unde i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea şi sancţionarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

Jandarmeria Capitalei a aplicat şi şapte sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 32.000 de lei.

Citeşte şi: VIDEO: Bătaie în Piața Victoriei, la protestul antiguvernamental. Diana Șoșoacă: „Ajutor, să vină jandarmii!”

În contextul protestului, care a avut loc în Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov a dislocat 2 autospeciale de stins incendii şi 2 ambulanţe SMURD care au asigurat răspunsul la solicitările cetăţenilor.

Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite – 5 persoane au necesitat asistenţă medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite. Afecţiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie şi leziuni uşoare, precizează sursa citată.