Amenzi uriaşe, aplicate la metrou! Pentru ce greşeli dau poliţiştii sancţiuni

Persoanele care nu au respectat măsurile de protecţie împotriva infectării cu noul coronavirus au primit amenzi usturătoare. Poliţiştii de la Brigada de Poliţie Transport Public au aplicat, în perioada 6-12 iulie, 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 30.360 lei, în staţiile şi garniturile de metrou.

RomaniaTV.net
14 iul. 2020, 07:11
Amenzi uriaşe, aplicate la metrou! Pentru ce greşeli dau poliţiştii sancţiuni

„Din totalul de sancţiuni aplicate, 120 au fost aplicate pentru încălcări ale prevederilor Legii nr. 55/2020, 33 pentru abateri de la normele de convieţuire socială (Legea nr. 61/1991), iar 49 pentru alte abateri conform Legii nr. 150/2005 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor privind călătoria cu metroul, Legii nr. 33/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi OUG 97/2005 privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), citat de Agerpres.

Poliţiştii spun că vor continua controalele pentru siguranţa cetăţenilor şi pentru menţinerea unui climat de linişte publică.

Scandal la metrou în Bucureşti! Tânăr încătuşat de jandarmi pentru că nu purta corect masca VIDEO

A fost scandal monstru la metrou în Bucureşti. Un tânăr a fost încătuşat, luni dimineaţă, de jandarmi pentru că nu purta masca corect, potrivit România TV

În imagini se vede cum tânărul a fost scos cu forţa de jandarmi din garnitura de metrou. 

Tânărul încătuşat la metrou susţine că purta masca doar pe gură. „A pornit tot scandalul că nu vreau să o pun pentru că mă sufoc”