Tânărul încătuşat la metrou susţine că purta masca doar pe gură. „A pornit tot scandalul că nu vreau să o pun pentru că mă sufoc”

Tânărul care a fost încătuşat de jandarmi la staţia de metrou Unirii 2 a declarat la România TV că întreg scandalul a pornit pentru că purta masca de protecţie doar pe gură, nu şi pe nas. De asemenea, îi acuză pe oamenii legii că nu i-au vorbit frumos.

RomaniaTV.net
13 iul. 2020, 11:55
Tânărul încătuşat la metrou susţine că purta masca doar pe gură. „A pornit tot scandalul că nu vreau să o pun pentru că mă sufoc”

Iosif a mărturisit că purta masca doar pe gură în momentul în care a intrat la staţia de metrou Unirii 1.

„Nu o aveam şi pe nas şi ţipă după mine: Pune-ţi, bă, masca! Am tras-o frumos mai bine şi am traversat pasajul ca să ajung la Unirii 2. Când am ajuns la Unirii 2, o altă grupare de poliţişti şi jandarmi mi-au spus: Puneţi-vă masca corect! Ce înseamnă corect? Să ţi-o pui şi pe nas! Am zis ok. Am coborât scările să iau metroul spre Berceni şi probabil dânşii au văzut că nu am tras-o cum trebuie pe nas şi au venit după mine”, a declarat tânărul într-o interviu telefonic la România TV.

Acela a fost momentul în care a început tânărul, spune el.

„Au intrat în metrou. Am luat o staţie până la Tineretului şi de acolo m-au tras cu forţa, să mă tragă înapoi la Unirii, să mă ducă la secţie”, a povestit Iosif.

Tânărul a spus că nu i-a înjurat pe jandarmi.

„Poate am ţipat, dar nu în niciun caz nu am înjurat, nu am vorbit urât. Mi-au spus să mă legitimez, iar eu le-am spus că nu am niciun act la mine. Le-am spus că le dau numele şi CNP-ul, dar n-am mai putut să le dau nimic pentru că m-au luat pe sus.

Eu n-am vrut să cobor. Ei au tras de mine. Au venit mai mulţi, m-au luat. M-au băgat în celălalt metrou şi am ajuns la Uniri unde m-am întâlnit cu un prieten care a filmat totul şi mai mulţi călători au filmat”, a precizat el.

Tânărul încătuşat îi acuză pe oamenii legii că nici ei nu poartă corect masca. „Dacă dânşii nu sunt un exemplu pentru noi, eu de ce să port?”

Iosif s-a ales cu trei amenzi după ce a fost dus la secţia de Poliţie pentru a fi audiat.

„Mi-au aplicat trei amenzi. O amendă pentru purtarea măştii necorespunzător, deşi în lege nu scrie că trebuie să porţi masca şi pe nas. Scrie doar să porţi masca. Eu spunându-le că  am probleme de respiraţie şi că mă sufoc. De la asta a pornit tot scandalul că nu vreau să o pun pentru că mă sufoc. Mi-au cerut să le arat o hârtie medicală şi n-am la mine absolut nicio hârtie medicală”, a povestit tânărul.

El a explicat că nu poartă niciodată masca pe nas.

„Dacă vă uitaţi bine pe filmare, o să vedeţi cum  un jandarm o are (masca) sub nas şi încă un poliţist care era civil, la fel o avea pe gură. Dacă dânşii nu sunt un exemplu pentru noi, eu de ce să port?

Când mi se spune că o trag pe nas, o trag dacă mi se vorbeşte frumos. Asta m-a deranjat, nu să mi se spună: „băi, pune-ţi masca! Se spune: puneţi-vă masca, vă rog! Şi o puneam foarte frumos”, a povestit tânărul.

Jandarmii spun că tânărul a fost agresiv cu forţele de ordine

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Speciale a IGJR, Aktug Nebahat, a afirmat la România TV a refuzat să se legimiteze.

„Patrula a interceptat un tânăr care purta masca de protecţie necorespunzător. La recomandarea patrulei mixte de a purta corect masca de protecţie, persoana în cauză a deveni recalcitrantă şi a fugit către scările care duc spre metrou urcând în trenul care ducea spre direcţia Tineretului. 

S-a procedat la urmărirea celui în cauză, iar în momentul imobilizării acesta a opus rezistenţă devenind agresiv cu forţele de ordine. S-a procedat la imobilizarea persoanei şi conducerea acesteia la sediul Poliţiei Metrou în vederea identificării”, a explicat Aktug Nebahat.

În acest caz, s-au aplicat amenzi de 1500 de lei.  

Vezi AICI cum se poată masca corect.

Scandal la metrou în Bucureşti! Tânăr încătuşat de jandarmi pentru că nu purta corect masca VIDEO

 

 


loading...
Partenerii noștri