Anca Alungulesei a dezvăluit cum poți avea o talie subțire. La ce aliment trebuie să renunțăm: „Suntem dependenți de mâncarea din exterior”

Anca Alungulesei a dezvăluit cum poți avea o talie subțire. Nutriționistul a dezvăluit cât de periculoasă este sarea care se ascunde în preparatele pe care le mâncăm din comerț. Majoritatea alimentelor nu conțin doar zahăr, ci și sare, motiv pentru care ne putem confrunta cu mai multe probleme.

28 iun. 2023, 19:07
Anca Alungulesei a dezvăluit cum poți avea o talie subțire. La ce aliment trebuie să renunțăm: „Suntem dependenți de mâncarea din exterior”
Anca Alungulesei a dezvăluit cum poți avea o talie subțire

Anca Alungulesei a dezvăluit cum poți avea o talie subțire. Există câteva alimente banale, ce fac parte din meniul foarte multor persoane, dar care ascund un procentaj ridicat de sare, anunță Anca Alungulesei. De la crenvuști, somon sau brânza de vaci, toate aceste produse ce sunt consumate frecvent la mic dejun, pot deja completa cantitatea zilnică de sare pe care corpul tău are voie să o consume.

Cârnăciorii au cam între 1,5 g și 2 grame, la 100 de grame. Crenvuștii au 1,6 g de sare, pe 100 de grame de produs, adică aproximativ 2 crenvuști și jumătate. La somonul afumat o să aveți o surpriză mare, are 3,5 g de sare. Sarea adăugată potențează gustul și crește apetitul, te face să mânânci mai mult.

Brânza de vaci are și ea în medie 2 grame, pe 100/g, cașcavalul la fel. Maioneza are 1,7 g, sosul roșu are 2,5 g, imens adică, pentru că mai are și zahăr mult. Dacă tu îți gătești acasă, nu pui chiar la toate atât de mult.”, a declarat ea, în cadrul emisiunii La Măruță, de pe Pro TV.

Citește și: Cum să nu te îngraşi în concediu mâncând orice. Trucuri uşoare ca să previi depunerea grăsimii

Anca Alungulesei a dezvăluit cum poți avea o talie subțire

Ce trebuie să înțelegem este ce se întâmplă cu această sare, când intră în organism. De asemenea, trebuie să vedem câtă sare au produsele procesate pe care le consumăm zilnic, pentru că mi-am dat seama că am început să gătim tot mai puțin acasă, și suntem dependenți de mâncarea din exterior. Sarea e bună într-o măsură moderată. Ar trebui să consumăm zilnic maxim 5-6 grame de sare.

Când ne gândim la sare, ne gândim la concentrația de sodiu. Teoretic, noi nu ar trebui să mai adăugăm sare în mâncarea gătită acasă, deși știu că nu are gust. Dacă vrem să avem o talie subțire, ar trebui să reducem consumul de sare zilnic.”, a mai declarat Anca Alungulesei.

Nici dulciurile nu fac o excepție de la acest capitol. Pericolul este și mai mare aici, întrucât pe lângă sare, acestea conțin și un procent ridicat de zahăr.

La cerealele de copii cu ciocolată avem 0,5 grame, mănâncă copilul în fiecare zi. Croissantul ambalat are și el 0,4 g, ciocolata caldă are 0,14 grame. La deserturi se pune un plus de sare pentru a se potența gustul dulce. 

Alunele sărate au și ele 3 grame de sare, iar la chipsuri avem între 2 și 3 grame. Media spune că mâncăm pe zi mai mult de 5,6 ori decât ar trebui. Asta provoacă deshidratarea organismului, crește apetitul, produce retenția de apă, nu mai zic de osteoporoză. Din cauza consumului de sare, corpul extrage calciul și îl elimină.”, a mai spus nutriționistul.