Andreea Chiţu, VICECAMPIOANĂ europeană la judo

Sportiva Andreea Chiţu a cucerit, joi, medalia de argint la categoria 52 de kilograme din cadrul Campionatelor Europene de judo de la Budapesta, fiind învinsă, în finală, de rusoaica Natalia Kuziutina.

RomaniaTV.net
25 apr. 2013, 16:05
Andreea Chiţu, VICECAMPIOANĂ europeană la judo

Judoka Andreea Chiţu a încercat să-şi apere, joi, titlul european la categoria 52 de kilograme, cucerit în 2012, şi a început concursul cu o victorie facilă în primul meci din grupa C, în lupta cu italianca Elena Moretti. Apoi, a trecut la fel de uşor de Gili Cohen (Israel), câştigând grupa şi calificându-se în semifinale.

În penultimul act, Andreea Chiţu a luptat cu Mareen Kraeh (Germania), pe care a învins-o prin yuko, iar în finală a dat piept cu rusoaica Natalia Kuziutina, pe care o învinsese în finala din 2012. De această dată, Chiţu a pierdut, însă, prin wazari, şi a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de argint.

Medaliile de bronz ale categoriei 52 de kilograme au revenit sportivelor Majlinda Kelmendi (Kosovo) şi Laura Gomez (Spania).

Tot joi, ceilalţi sportivi din delegaţia României intraţi în competiţie nu au trecut de primele tururi. Pe rând, au fost eliminaţi Carmen Bogdan şi Monica Ungureanu (cat. 48 kg), vicecampioana olimpică Corina Căprioriu (57 kg), Cătălin Brătulescu (60 kg) şi Remus Lazea (66 kg).