Andrei Baciu vine cu explicaţii despre certificatul verde. Documentul digital va fi lansat pe 1 iulie şi va fi gratis! Cum va funcţiona şi care e elementul-cheie!

Andrei Baciu vine cu explicaţii despre certificatul verde digital. Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii susţină că veridicitatea acestui document electronic se va face prin intermediul unui cod QR.

03 iun. 2021, 11:49
Andrei Baciu vine cu explicaţii despre certificatul verde. Documentul digital va fi lansat pe 1 iulie şi va fi gratis! Cum va funcţiona şi care e elementul-cheie!

Andrei Baciu vine cu explicaţii despre certificatul verde. Totodată, înaltul oficial din Guvern susţine că aceste certificat va ajuta la nivel european să avem o abordare uniformă.

Andrei Baciu vine cu explicaţii despre certificatul verde. Documentul digital va fi lansat pe 1 iulie!

„Legat privind certificatul european privind COVID aş vrea împreună cu colegii de la STS să venim cu un update şi să vă transmitem ultimele informaţii.

Se lucrează la acest subiect de aproape două luni împreună cu toate instituţiile implicate. Colegii de la STS au avut un test pe care l-au avut cu gateway-ul european săptămâna trecută. Lucrurile au mers bine din punct de vedere tehnic. Suntem în grafic.

Aceste certificat va ajuta la nivel european să avem o abordare uniformă. A venit vara. Situaţia epidemiologică s-a îmbunătăţit graţie măsurilor adoptat de România şi de celălalte state membre graţie vaccinării.

S-au putut ridica diversele restricţii. Pentru a avea o abordare uniformă la nivel european, pentru că fiecare stat emite un tip de certificat de vaccinare

Pentru a avea o acordare unică la nivel , s-a creat acest certificat european privin COVID. Acest lucru va facilita călătoriile între state pentru a limita timpul pe care-l petrecem în punctele vamale.

Pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toate certificatele şi dovezile pe care le prezentăm sunt verifice. Acest lucru va fi garantat prin prezenţa acestui certificat.

Acest lucru va fi garantat prin prezenţa acestui certificat. În România, vom folosi modelul prezentat de Comisia Europeană. Cel mai important element este cel dat de codul QR care este elementul care va garanta veridicitatea acestui certificat. Acesta este planificat a fi lansat pe data de 1 iulie la nivel european.”, a spus Andrei Baciu.

Cum va funcţiona

Vom avea un website, o platformă unde ne vom crea un cont, ne autentificăm şi pe baza contului creat vom putea desschide, vom primi pe e-mail un link de unde putem descărca acest certificat.

Certificatul se referă la trei situaţii:

– se referă fie la vaccinare, faptul că suntem vaccinaţi
– se referă la recuperare, la faptul că am trecut prin boală. Acest lucru este certificat de prezenţa unui rezultat RT-PCR pozitiv în trecutul nu foarte îndepărtat
– absenţa infectării în acest moment dată de rezultatul unui test RT-PCR negativ

„Acest certificat se va genera automat. Va utiliza o semnătură electronică pusă la dispoziţie de STS ca dezvoltator al sistemului informatic şi va fi gratuită. Acest certificat nu este unul obligatoriu. Este certificat care ne va facilita circulaţia în interiorul UE cu eliminarea anumitor restricţii stabilite de fiecare stat în parte.”, a adăugat el.

Citeşte şi: Andrei Baciu, noi detalii despre campania de vaccinare: Vrem să facem imunizarea cât mai accesibilă. Ne uitrăm acum către cei mai pragmatici!