Angajări imediate post-pandemie. Se oferă 10.691 lei brut lunar. Mod de lucru hibrid şi alte avantaje

Serviciile care au cunoscut cea mai însemnată creştere anul trecut, respectiv au avut nevoie de cei mai mulţi angajaţi sunt, printre altele, suport clienţi, finanţe şi contabilitate.

12 feb. 2023, 18:22
Angajări imediate post-pandemie. Se oferă 10.691 lei brut lunar. Mod de lucru hibrid şi alte avantaje

Angajări într-un sector economic unde se câştigă foarte bine. Reprezentanţii companiilor caută sute de oameni în toată ţara. Companiile din Iaşi care activează în industria serviciilor de afaceri se pregătesc să angajeze câteva sute de oameni pe plan local în cursul acestui an. Anunţul a fost făcut ieri, la Iaşi, în cadrul evenimentului „Arta de a adapta politicile de HR la un mediu economic şi social în continuă schimbare”, organizat de Asociaţia Business Service Leaders (ABSL). ABSL reuneşte companii din industria externalizării proceselor de afaceri (BPO), centrelor de servicii partajate (SSC), externalizării serviciilor informatice (ITO) şi cercetării şi dezvoltării (R&D).

Cegeka România, SCC Services România, Conduent, UniCredit Services, Microsoft România, Amazon, Optima Solutions Services, Allianz Worldwide Partners, PwC România şi Vodafone Shared Services România sunt câteva dintre companiile care fac parte din ABSL. Serviciile care au cunoscut cea mai însemnată creştere anul trecut, respectiv au avut nevoie de cei mai mulţi angajaţi sunt, printre altele, suport clienţi, finanţe şi contabilitate.

Un nou val de angajări la stat în 2023. Numeroase instituții publice sunt în căutare de personal
SCC Services România şi Cegeka România, cu centre şi în Iaşi, sunt printre companiile aflate în căutare de oameni. „Pentru a acoperi nevoia generată de proiectele noi, cât şi înlocuirile de personal generate de plecările voluntare, anul trecut am recrutat 400 de noi colegi. Profilele recrutate sunt variate şi se pliază pe gama largă de servicii IT pe care le furnizăm. În 2023 vom continua să ne extindem operaţiunile, avem în plan să recrutăm peste 100 de persoane înalt calificate în varii domenii, precum securitatea datelor, consultanţă IT, automatizare procese şi dezvoltare de aplicaţii software”, susţine Silvia Oana Calistru, managerul departamentului de Recrutare şi Dezvoltare Resurse Umane din cadrul companiei SCC Services România, scrie ziaruldeiasi.ro.

Georgiana Zugravu, specialist recrutare în cadrul Cegeka România: „Planurile noastre de recrutare în 2023 se bazează pe o continuă creştere organică în concordanţă cu obiectivele de business. Ne dorim să recrutăm cel puţin cât am recrutat anul anterior pe toate diviziile, adică câteva sute de oameni pentru filiala din Iaşi. De asemenea, mai avem în jur de 50 poziţii deschise pe diferite roluri (…).”

Companiile care activează în industria serviciilor de afaceri din Iaşi spun că 20% dintre angajaţii recrutaţi post-pandemie provin din diferite zone din ţară, din mediul urban sau rural, munca în sistem hibrid facilitând această situaţie. De altfel, aproape toate companiile au adoptat munca în sistem hibrid anul trecut, potrivit ABSL.

Angajări pe 2.000 de euro la o companie de stat. Se caută 280 de candidaţi care să se ocupe de facturile românilor
Industria serviciilor externalizate este în top 3 industrii în 2022 în ceea ce priveşte creşterile salariale, cu 11% (după asigurări cu 17,7% şi retail cu 16,8%), dar şi în topul industriilor cu cel mai mare salariu de bază mediu, adică 10.691 lei brut lunar.

Cătălin Iorgulescu, vicepreşedinte ABSL: „Costul şi disponibilitatea forţei de muncă rămân în continuare provocatoare, inducând o mobilitate excesivă între angajatori. Din acest motiv, multe companii din industrie s-au orientat şi către alte zone/ localităţi pentru a-şi recruta noii angajaţi şi şi-au regândit modelul de business, către unul mai sustenabil care să nu se mai bazeze doar pe creşterea numărului de angajaţi, ci şi a productivităţii acestora. Implementarea tehnologiei avansate, optimizarea proceselor şi orientarea către servicii cu valoare adăugată mai mare sunt noile pârghii spre care se orientează companiile.”