Angajaţii spitalului din Suceava, testaţi negativ cu coronavirus, chemaţi înapoi la muncă

Publicat: Sâmbătă, 28 Martie 2020 09:49 // Actualizat: Sâmbătă, 28 Martie 2020 10:09 // Sursa: romaniatv.net

Angajații Spitalului Județean Suceava a căror rezultate au fost negative în urmă testării pentru coronavirus și se află în autoizolare sunt chemați, în mod forțat, înapoi la muncă, conform ziardesuceava.ro.

”Dat fiind deficitul de personal înregistrat la nivelul acestei unități spitalicești, în baza prevederilor Ordinului ministrului sănătății nr. 487 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 242/ 24 martie 2020, emit următoarea decizie:

Personalul medical asimtomatic COVID-19 pentru care există rezultatul al testului efectuat, care se află în poziția de la domiciliu se va prezenta la serviciu.

Prezenta decizie intră în vigoare începând cu data de 28.03.2020” , se arată în decizie.

Citește și:Morgă improvizată pentru victimele coronavirusului amplasată în curtea Spitalului Judeţean Suceava FOTO

Spitalul Județean din Suceava a fost închis pentru dezinfecție, iar toți pacienții au fost transferați în alte unități medicale. Toţi pacienţii vor fi testaţi pentru coronavirus şi transferaţi la alte unităţi în funcţie de rezultatul testului. Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a precizat că până acum 34 de medici din cadrul spitalului Suceava sunt confirmați pozitiv la COVID 19. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri au fost confirmaţi cu COVID 19. Directorul medical al Spitalului Judeţean Suceava a fost demis, a mai spus Tătaru.  

Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Suceava, redeschisa cu medici de la alte spitale

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, închisă în urmă cu câteva zile după ce peste 90 de cadre medicale au fost confirmate cu coronavirus, iar alți pacienți au murit, a fost redeschisă cu medici de la alte spitale. Pacienții care vor avea nevoie de îngrijiri medicale vor fi transferați la spitalele din Rădăuți și Fălticeni.

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava și-a reluat activitatea joi seară, a declarat pentru Mediafax Lucian Indrei, coordonator pentru gestionarea COVID al regiunii Nord- Est.

"Unitatea de Primiri Urgențe a fost deschisă după curățenie și dezinfecție, cu personal suport de la Iași și de la celelalte spitale din județul Suceava, medici de la Iași în principal și personal medical din județul Suceava. În acest moment, spitale suport pentru Spitalul Județean Suceava sunt cele de la Rădăuți și Fălticeni pentru cazurile non COVID", a spus acesta.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus Romania spital Suceava
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8418
RON
11 Jul
noapte 15 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H