Revelion 2023. Rețetă de maioneză rapidă pentru salata de boeuf. Este gata în mai puțin de un minut

Salata de boeuf este vedeta meselor de sărbători la români. Pe lângă ea, din meniul de Revelion fac parte și alte tipuri de salate, ale căror ingredient de legătură este maioneza.

31 dec. 2022, 07:40
Revelion 2023. Rețetă de maioneză rapidă pentru salata de boeuf. Este gata în mai puțin de un minut
Rețetă de maioneză rapidă

Rețeta de maioneză rapidă pentru salata de bouef este ideală atunci când ne grăbim și avem multe feluri de mâncare de preparat într-o singură zi. Dacă la rețeta clasică de maioneză se pun doar galbenușurile și se amestecă mult timp adăugând ulei puțin câte puțin ca să nu se taie, maioneza rapidă este gata în mai puțin de un minut.

 

Rețetă de maioneză rapidă

Pentru a pregăti maioneza rapidă ca Jamila aveți nevoie de două ouă întregi, 200 ml de ulei, o lingura de muștar, zeamă de lămâie, sare și piper.

Toate ingredientele se pun in paharul înalt al unui mixer vertical. Începeți să mixați la viteza mare, fără a mișca pentru început mixerul, cât sa se formeze maioneza. Ridicați apoi mixerul pana cand ajungeți la suprafata uleiului si toata maioneza e formata. Puteti apoi să mixați maioneza de sus in jos cat sa fie foarte bine omogenizata.

Citește și: Cum să faci salată de boeuf. Ingredientul secret pe care îl foloseşte Florin Dumitrescu

Puteți folosi această maioneză în salate precum salata de vinete, salata de boeuf sau orice altă salată preparată cu maioneză.

 

Dacă totuși nu vreți să riscați, puteți pregăti rețeta clasică de maioneză. Aveți nevoie de două galbenușuri fierte, 200 ml ulei, o lingura mustar, un galbenus crud, zeama de lamaie, sare și piper.

In cazul in care maioneza clasică se taie, o puteți repara adăugând fie puțină apă rece, fie cu muștar. Dacă nu reușiți este de preferat să aruncați compoziția și să începeți alta. Când ati obtinut cantitatea dorita, adaugati in ea zeama de lamaie, sare si piper.