Anunţul MAE despre cei şase români aflaţi la bordul navei Diamond Princess. Când vor ajunge în ţară

Şase cetăţeni români de pe nava Diamond Princess, dintre care doi pasageri şi patru membri ai echipajului, şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară din Japonia, a anunţat, joi, Ministerul Afacerilor Externe. Aceştia vor ajunge în Uniunea Europeană cu o aeronavă italiană, alături de alţi cetăţeni europeni. De asemenea, MAE precizează că cei doi români infectaţi cu coronavirus sunt în stare bună.

RomaniaTV.net
20 feb. 2020, 16:15
Anunţul MAE despre cei şase români aflaţi la bordul navei Diamond Princess. Când vor ajunge în ţară

Ministerul Afacerilor Externe a făcut precizări privind situaţia cetăţenilor români de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess, aflat în Japonia.

„Prin intermediul Mecanismului european de protecţie civilă, în cursul zilei de astăzi, o aeronavă italiană va asigura transferul unui grup de cetăţeni europeni care se află pe vasul Diamond Princess către Uniunea Europeană. Până la acest moment, 6 cetăţeni români (2 pasageri şi 4 membri ai echipajului) şi-au exprimat dorinţa de a reveni în ţară. În prezent, procedurile de testare suplimentară a cetăţenilor europeni care vor fi îmbarcaţi sunt în curs de derulare”, a transmis MAE, într-un comunicat.

Reprezentanţii MAE susţin că Ambasada României la Tokyo este în contact atât cu cei şase cetăţeni români pentru facilitarea demersurilor în vederea transferului, cât şi cu ceilalţi cetăţeni români care se află în continuare pe vas.

„Starea de sănătate a celor doi cetăţeni români internaţi în urma testării pozitive cu COVID-19 este în continuare bună”, a mai menţionat MAE.

În 13 februarie, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină la Yokohama, a fost depistat pozitiv la coronavirus.

Citeşte şi: Primul român diagnosticat cu coronavirus. Anunţ oficial făcut de MAE. Arafat: Nu se pune problema să fie adus în România

În 19 februarie, MAE a anunţat un al doilea caz de infectare cu coronavirus la un cetăţean român de pe nava Diamond Princess.

Citeşte şi: Încă un român de pe nava Diamond Princess este infectat cu CORONAVIRUS. Reacţia MAE

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului. Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire la bordul navei a ajuns la 624.

Citeşte şi: Cine este românul infectat cu coronavirus. Bilanţul deceselor a ajuns la peste 1.300