Apar noi detalii halucinante din dosarul arabilor acuzaţi de uciderea a 17 ieşeni care au băut spirtul contrafăcut. ”Suntem musulmani, nu bem alcool”

Noi detalii halucinante din dosarul arabilor acuzaţi de uciderea a 17 ieşeni care au băut spirtul contrafăcut ies la iveală. Cei trei arabi care în anul 2020 au fost trimiși în spatele gratiilor pentru omor din culpă încearcă acum să obțină un tratament mai blând din partea autorităților române.

22 feb. 2023, 10:36
Apar noi detalii halucinante din dosarul arabilor acuzaţi de uciderea a 17 ieşeni care au băut spirtul contrafăcut. ”Suntem musulmani, nu bem alcool”
Apar noi detalii halucinante din dosarul arabilor acuzaţi de uciderea a 17 ieşeni care au băut spirtul contrafăcut

Apar noi detalii halucinante din dosarul arabilor acuzaţi de uciderea a 17 ieşeni care au băut spirtul contrafăcut. La aproape trei ani de la cumplitul incident în urma căruia 17 oameni au murit, avocații celor trei au solicitat judecătorilor schimbarea încadrării juridice a faptelor din omor calificat în ucidere din culpă.

Citește și Zece oameni au murit după ce au băut spirt contrafăcut. Percheziţii de amploare la firmele implicate UPDATE

Apar noi detalii halucinante din dosarul arabilor acuzaţi de uciderea a 17 ieşeni care au băut spirtul contrafăcut

Aceștia au invocat printre altele faptul că cei trei inculpați sunt musulmani și nu se pricep la alcool.

Cu toate acestea, procurorii nu se lasă și insistă ca încadrarea iniţială să rămână neschimbată. Mai mult, oamenii legii cer ca la încadrarea inițială să fie adăugată și circumstanța agravantă. Ei susțin faptul că inculpaţii au profitat de starea de pandemie, iar diferenţa dintre cele două încadrări este imensă.

În România, uciderea din culpă se pedepseşte în prezent, cu cel mult 7 ani de închisoare, iar de multe ori inculpatul poate primi o pedeapsă cu suspendare în astfel de cazuri. În schimb, omorul calificat poate fi sancţionat cu până la 25 de ani de detenţie sau chiar cu închisoarea pe viaţă.

Judecătorii de la Tribunalul Iași au respins cererea avocaților de schimbare a încadrării juridice a faptelor şi vor decide pe 24 februarie dacă vor lua în calcul şi circumstanţa agravantă cerută de procurori.

Vă reamintim faptul că Fuad Ahmed, Zuhair Abdel Nabi Ali Dawoud şi Abdul Satar Dawoud au fost trimişi în judecată în octombrie 2020 pentru omor calificat, înşelăciune, falsificarea de alimente, fals în înscrisuri sub semnătură privată, dar şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Potrivit oamenilor legii, în perioada martie-aprilie 2020, cei trei arabi au contrafăcut și comercializat un amestec de alcool metilic, apă şi vopsea de ouă pe care l-au vândut en-gros ca alcool sanitar.

Aceștia au profitat de absența alcoolului sanitar din perioada pandemiei și au vândut aproximativ 5.300 de sticle de alcool metilic pe care l-au prezentat drept „spirt”, la 7 lei bucata.

Deși spirtul este folosit în scop medicinal, oamenii de la țară încă îl consumă ca băutură alcoolică, iar din păcate 17 persoane care au cumpărat alcoolul metilic comercializat de arabi au murit. În procesul deschis împotriva celor trei cetățeni arabi s-au constituit ca părţi civile 66 de ieşeni, supravieţuitori, dar și rude ale victimelor.

Citește și Au fost arestaţi arabii care comercializau alcool sanitar contrafăcut. Cu ce colorau aceştia spirtul