Aplicaţia TikTok, interzisă de Senatul SUA. Niciun angajat al Guvernului american nu avea voie să o instaleze

Descărcarea şi folosirea aplicaţiei TikTok, reţeaua socială deţinută de grupul chinez ByteDance, va fi interzisă pe orice aparat furnizat de Guvernul Statelor Unite angajaţilor săi sau membrilor Congresului. Asta prevede proiectul de lege votat în unanimitate de Senatul SUA.

RomaniaTV.net
06 aug. 2020, 20:16
Aplicaţia TikTok, interzisă de Senatul SUA. Niciun angajat al Guvernului american nu avea voie să o instaleze

„TikTok reprezintă un risc major pentru securitate şi nu îşi are locul pe aparatele guvernului”, a scris pe Twitter serviciul de presă al senatorului republican Josh Hawley, co-autor al textului.

După adoptarea sa în Senat, controlat de republicani, proiectul de lege urmează să fie aprobat de Camera Reprezentanţilor, cu majoritate democrată, pentru ca preşedintele Donald Trump să îl poată promulga, notează Agerpres

Donald Trump interzice Tik Tok în SUA. Preşedintele se teme de spionajul chinezilor

Potrivit proiectului de lege, angajaţilor Guvernului american, aleşilor Congresului, angajaţilor Congresului sau responsabililor şi angajaţilor întreprinderilor publice li se va interzice să descarce sau să utilizeze TikTok sau orice aplicaţie dezvoltată de ByteDance sau orice agenţie deţinută de ByteDance pe un aparat furnizat de Statele Unite sau de o agenţie guvernamentală”. 

Singurele excepţii permise: activităţile legate de securitate cibernetică, informaţii sau aplicarea legii şi a măsurilor disciplinare, notează sursa citată.

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a declarat că Statele Unite vor să interzică pe telefoanele americanilor nu numai aplicaţiile TikTok, ci şi alte aplicaţii chineze catalogate drept un risc pentru securitatea naţională.

Facebook a dat lovitura. A lansat o versiune proprie de TikTok. Cum funcţionează aplicaţia