Arafat confirmă că alte patru persoane vor fi tratate în afara granițelor: „În următoarele două zile o să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia”

Raed Arafat, șeful DSU, confirmă că alți patru pacienți Covid, în stare gravă, vor fi transferați în Danemarca și Cehia, în scopul de a scădea presiunea care apasă sistemul sanitar la acest moment.

05 nov. 2021, 15:50
Arafat confirmă că alte patru persoane vor fi tratate în afara granițelor: „În următoarele două zile o să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia”

Raed Arafat, șeful DSU, confirmă că alți patru pacienți Covid, în stare gravă, vor fi transferați în Danemarca și în Cehia.

„În cursul săptămânii trecute am avut trei transferuri de pacienţi în Germania. Luni – 6 pacienţi de Terapie Intensivă cu un avion al forţelor germane. Marţi, tot şase pacienţi cu un avion al forţelor aeriene române şi miercuri, tot şase pacienţi cu un avion al forţelor aeriene germane.

În cursul următoarelor două zile o să ducem pacienţi în Danemarca şi în Cehia. Avem acceptaţi doi pacienţi în Danemarca, doi pacienţi în Cehia. Dacă totul este ok, transferurile se vor efectua în cursul zilei de mâine.

Raed Arafat, anunț despre pacienții Covid, transferați în stare gravă în Germania. Primele IMAGINI de la transfer FOTO

Se perfectează deciziile, evaluarea pacienţilor, acceptarea lor şi când avem toate aspectele rezolvate, se va efectua transferul cu avione ale Ministerului Apărării şi cu o echipă SMURD din Bucureşti şi din Mureş, având în vedere că o parte dintre pacienţi sunt din zona Mureş – Cluj şi cealaltă din zona Bucureşti.” a declarat șeful DSU.

Raed Arafat a mai adăugat că la începutul lui septembrie existau 49 de localități cu rata de incidență de peste 3 la mia de locuitori, iar la 4 noiembrie s-au înregistrat 2.419 localităţi unde media infectărilor a depășit 3 la mia de locuitori.

„Din raportul INSP între 25 şi 31 octombrie, 89,7% dintre decesele înregistrate au fost la persoanele nevaccinate. În săptămâna 25-31 octombrie, 73,7% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani.

Numărul total al localităţilor între 1 şi 3 la mie la acest moment a continuat să scadă. Este totuşi o creştere la localităţile de peste 3 la mie.

Raed Arafat pune piciorul în prag: ”Grupul tehnico-științific nu este o autoritate publică”

În 9 septembrie, când a început monitorizarea, erau 49 de localităţi. În 4 noiembrie sunt 2.419 localităţi peste 3 la mie, comparativ cu săptămâna trecută când erau 2.393 de localităţi. Avem totuşi o creştere mai uşoară decât creşterile pe care le-am avut în săptămânile trecute.

Mai avem localităţi carantinate în judeţele Botoşani, Iaşi, Constanţa, Călăraşi, Giurgiu şi Mehedinţi. Se vede efectul carantinării localităţilor care fie stagnează, fie este în scădere.” a mai precizat Arafat.