Arbitrul Istvan Kovacs recunoaşte: Nu trebuia să-l elimin pe Marius Niculae

Centralul întâlnirii Oţelul - Dinamo a recunoscut că a greşit la eliminarea lui Marius Niculae în partida de la Galaţi, dar a precizat că originea sa maghiară nu are nicio legătură cu CFR Cluj, aşa cum a fost acuzat.

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 14:48
Arbitrul Istvan Kovacs recunoaşte: Nu trebuia să-l elimin pe Marius Niculae

Este o greşeală de-a mea, puteam să dau mai devreme lovitură liberă pentru Dinamo, la faultul lui Sârghi şi apoi nu mai venea faza a doua. Lovitura lui Niculae nu a avut intensitate, un avertisment era suficient.

La penalty-ul al doilea, am apreciat că a fost o neglijenţă a lui Sergiu Costin, de aceea am arătat punctul cu var. La Grigore este cartonaş galben. Atacul unui jucător asupra unui adversar, care pune în pericol integritatea corporală, chiar şi fără atingerea adversarului, se poate sancţiona cu cartonaş galben. La fel a fost şi la Luchin.

Am reuşit să discut cu domnul Crăciunescu. Ce pot să fac eu, dacă dinamoviştii mă fac horthyst? Să-mi schimb numele? Eu m-am născut în România şi reprezint România! Ce să fac, să mă mut din ţară? N-o să se întâmple asta niciodată. Dacă era o manieră împotriva lui Dinamo, mai dădeam două penalty-uri?„, a declarat Istvan Kovacs la televiziune Sport.ro.

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat acuzator, la pauza meciului cu Oţelul, după ce atacantul Marius Niculae a fost eliminat de centralul Istvan Kovacs, că se poate vorbi deja de „arbitraje comandate, dirijate către nord-vestul ţării„.

„Din punctul meu de vedere, Crăciunescu nu mai beneficiază de credit să conducă CCA! Reacţia lui Marius Niculae nu a fost de cartonaş roşu. E inadmisibil. Vorbim deja de arbitraje comandate, de arbitraje dirijate către nord-vestul ţării”, a spus Nicolae Badea la Digi Sport. Ulterior, ion Crăciunescu a declarat că Badea şi-a cerut scuze pentru acuzele pe care i le-a adus.

Formaţia Dinamo a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1 (1-1), cu echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a XXII-a a Ligii I, în care a evoluat în inferioritate numerică din minutul 41, şi a ratat un penalti spre finalul jocului.