Arest preventiv prelungit pentru o parte dintre inculpaţii din dosarul de sclavie de la Berevoeşti

14 dintre cei 34 de inculpaţi în dosarul de sclavie de la Berevoeşti-Argeş vor petrece încă 30 de zile în arest preventiv, potrivit deciziei luate, joi, de magistraţii Curţii de Apel Piteşti.

RomaniaTV.net
15 sept. 2016, 18:54
Arest preventiv prelungit pentru o parte dintre inculpaţii din dosarul de sclavie de la Berevoeşti

Doar 14 dintre cei 34 de inculpaţi din dosarul de sclavie din Berevoeşti au fost aduşi, joi, la Curtea de Apel Piteşti, magistraţii luând hotărârea că se impune prelungirea mandatelor lor de arestare preventivă. Cel de al doilea lot de 20 de inculpaţi urmează să ajungă în faţa instanţei, vineri.

Înainte de a intra în sala de judecată, inculpaţii au strigat că sunt nevinovaţi.

Potrivit Mediafax, o femeie în vârstă de 52, care este dependentă de dializă, şi alte trei femei aflate în situaţii deosebite, una dintre ele fiind însărcinată, tot inculpaţi în acest dosar, se află în arest la domiciliu.

Vezi si: Detalii cutremurătoare ies la iveală în cazul de sclavie din Argeş. Doi oameni au murit din cauza torturii

Trei bărbaţi şi doi copii au fost găsiţi în lanţuri şi salvaţi de poliţişti în timpul unor percheziţii. La faţa locului au fost găsiţi 50.000 euro, alături de 1 kg de aur.

Vezi si: Cum nu a ştiut un sat de peste 1.000 de locuitori de atrocităţile de la Gămăceşti. Ce spune primarul

New York Times, CBS, Washington Post şi multe alte site-uri de ştiri au preluat şi ele ştirea.

Un număr de 38 de persoane au fost reţinute, în iulie, în urma audierilor care au avut loc după cele 40 de percheziţii din localitatea argeşeană Berevoeşti, unde s-a descoperit că mai multe persoane, printre care şi minori, erau ţinute în condiţii inumane şi obligate să cerşească sau să se bată între ele.

Vezi şi: Cetăţeni români, ţinuţi ca sclavi în condiţii inumane, într-o fermă din Italia

Anchetatorii bănuiesc că, din 2008 şi până în prezent, suspecţii au recrutat 40 de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

În cazul unui minor despre care procurorii spun că a fost răpit în octombrie 2015, în dosarul DIICOT se arată că „victima era supraveghetă permanent, nu primea mâncare în fiecare zi, îi era interzis să părăsească gospodaria neînsoţită, era legată pe timpul nopţii şi i se aplicau tratamente umilitoare fiind pusă să danseze, i s-au ras sprâncenele, era pusă să stea dezbracată”, spre amuzamentul celor din grupare.

Unul dintre copiii ridicaţi miercuri de anchetatori şi dus în centrul de plasament le-a povestit oamenilor legii că femeile erau uneori mai rele decât bărbaţii. Soţia proprietarului, a povestit minorul, îl lovea zilnic şi, ca să-l pedepsească, îi smulgea din cap smocuri de păr cu patentul. În plus băiatul are o ureche ruptă după ce vreme îndelungată a fost tras de ea şi torturat. A fost stropit cu apă rece sau fiartă şi ars pe mâini.

 

Vezi si: SCLAVI Berevoeşti ARGEŞ. Copii torturaţi şi batjocoriţi, o femeie le smulgea din cap smocuri de păr cu patentul