Aşa slăbeşti mai uşor dacă ai diabet

Un diagnostic cum este diabetul te obligă să slăbești, în cazul în care este necesar, întrucât o greutate corporală normală te ajută să ții sub control mai bine boala

RomaniaTV.net
14 mai 2018, 08:35
Aşa slăbeşti mai uşor dacă ai diabet

Micșorează porțiile

Reducerea porțiilor de mâncare sau alegerea unor farfurii mai mici te ajută să slăbești mai ușor. Păstrează jumătate din farfurie pentru legume, un sfert pentru alimente care conțin proteine și partea rămasă pentru paste, orez, cartofi, adică surse de amidon.

Alege cu atenție tipul de sport

Dacă vrei să slăbești, nu exagera să faci sport la intensitate prea mare. Glicemia îți poate scădea prea mult. Renunță la ridicarea de greutăți și la aerobic! Acestea reduc nivelul de zahăr din sânge și-l păstrează astfel pe parcursul mai multor ore.

Citeşte şi Alimentul pe care trebuie să-l incluzi în dietă ca să slăbeşti

Info

În zilele în care fac mișcare, cei care suferă de diabet de tip 1 au nevoie de o dozăde insulină bazală, cu acțiune de până la 24 de ore.

Nu elimina carbohidrații

Optează pentru surse bune de carbodrați complecși, cum sunt nucile, morcovii, fasolea verde. Carbohidrații simpli sunt transformați în grăsime care se depozitează în corp, dar cei complecși se absorb lent și dau energie. Dacă ocolești carbohidrații vei obține o topire a grăsimilor acumulate și o scădere a apetitului, dar poți avea probleme de sănătate pe termen lung, pentru că oxigenul ajunge mai greu la țesuturi, ceea ce afectează ficatul, inima, rinichii.

Redu aportul zilnic de calorii

Un aport caloric mai mic cu 500 de calorii te va ajuta să slăbești treptat, fără a risca o creștere sau o scădere bruscă a glicemiei. Este ideal să pierzi maximum un kilogram pe săptămână.

Află cum îți dai seama că ai diabet AICI.