Aşa tratezi răceala de vară cu remedii naturiste

O vorbă românească spune că cei mai deștepți oameni răcesc vara. Medicii susțin însă că oricine poate răci în sezonul cald. Diferențele de temperatură - cald afară și răcoare în interior - atacă sistemul de apărare al corpului, iar acesta devine vulnerabil la virusuri.

RomaniaTV.net
22 aug. 2016, 07:45
Aşa tratezi răceala de vară cu remedii naturiste

Răceala se instalează treptat, cu nas înfundat, durere în gât, strănuturi și tuse, iar evoluția ei poate dura aproximativ o săptămână. Plantele medicinale, unele fructe și legume au proprietăți de întărire a imunității. De exemplu, echinacea este unul dintre cele mai bune remedii contra infecțiilor microbiene.

Poți face o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml apă, din care bei 3 cești pe zi. Oamenii de știință au dovedit că cei care beau ceai de soc ori consumă alte preparate cu soc în timpul răcelilor se vindecă mai repede. De fapt, în cadrul studiului, simptomele neplăcute au început să se reducă în doar 2 zile la 93% dintre pacienții bolnavi. Cei care au primit tratament placebo s-au vindecat în aproximativ 6 zile.

Ghimbirul, un bun antitusiv

Printre simptomele răcelii se numără și tusea seacă? Ghimbirul te poate ajuta să combați această neplăcere, pentru că este un excelent antiinflamator și antitusiv. Infuzia din ghimbir ușurează respirația și se prepară astfel: se fierb 10 minute 2 linguriţe de nalbă uscată și mărunțită şi 2-3 felii de ghimbir, în 2 căni de apă. După ce închizi focul, mai lași amestecul la infuzat 10 minute, strecori și bei 3-4 căni pe zi, din care una seara.

Levănțica reduce durerile musculare

Senzația de oboseală și de durere în tot corpul poate fi diminuată dacă folosești ulei de levănțică. Acesta poate scădea febra, are acțiune sudorifică și calmează durerile musculare. Freacă mâinile, gâtul şi picioarele cu o soluție din apă călduță și 10 picături de ulei esențial de levănțică de 2 ori pe zi.

Citeşte şi  Alimentul banal care te poate scăpa de răceală în doar 3 ore

Măceșele întăresc imunitatea

Fructele de măceş sunt bogate în vitamina C. Aceasta nu previne răceala, însă îi poate scurta durata și reduce intensitatea simptomelor – durerea de cap, tusea și oboseala. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de fructe mărunţite la 250 ml de apă clocotită. Lasă fructele la infuzat 15 minute, apoi strecoară și îndulcește cu miere. E bine să bei 3 cești pe zi sau să mănânci între 5 și10 măceșe proaspete, fără semințe.

Remedii care calmează durerea în gât

Gargara cu apă sărată reduce disconfortul cauzat de durerea din gât. Dizolvă o lingură de sare într-un pahar cu apă caldă și fă gargară cu aceste amestec de 3 ori pe zi, până dispar simptomele. Senzația de usturime și de uscăciune pot dispărea dacă aplici în zona gâtului cataplasme cu ceapă, de 2 ori pe zi. Ai nevoie de 2 jumătăți de ceapă coaptă, pe care le aplici pe piele, la o temperatură suportabilă, și le ții o oră.

Gâtul inflamat și roșu poate fi tratat eficient cu remediul din cartofii rași, leac știut și folosit din bătrâni. Rade câțiva cartofi, stropește-i cu puțin spirt, învelește-i într-un tifon și ține-i câteva minute în zona gâtului, să-și facă efectul. Repetă acest procedeu de 2-3 ori pe zi, până observi o ameliorare.

Soluție pentru combaterea tusei

Poți trata o răceală însoțită de tuse persistentă cu ridiche neagră. Această legumă este un remediu antitusiv eficient și rapid. Taie o ridiche în jumătate și scobește o parte în mijloc, apoi umple golul cu miere. După o noapte de stat la macerat se formează un sirop, din care trebuie să iei 3 lingurițe pe zi. Este indicat să nu mănânci și să bei o jumătate de oră după administrarea remediului.

Iată ce remedii cu sare alungă răceala