Aspirina, trucul inedit pentru păr

Banala aspirină este utilizată în mult mai multe neplăceri decât se crede. Ea este administrată pentru a preveni un posibil atac de cord, iar studiile indică faptul că poate scădea riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer și boala Alzheimer. Dar, aspirina poate face minuni și pentru păr.

RomaniaTV.net
12 apr. 2016, 13:10
Aspirina, trucul inedit pentru păr

Redă culoarea părului

Dacă obișnuiești să mergi la piscină sau la ștrand, vei vedea că substanțele din apă decolorează părul, în special la persoanele cu șuvițe deschise la culoare. Din fericire, poți reda culoarea naturală a părului cu un remediu la-ndemână. Dizolvă 2-3 aspirine într-un pahar de apă caldă. Aplică amestecul pe păr și lasă-l să acționeze până la 15 minute. La final, clătește cu apă din abundență.Pentru șuvițe strălucitoare

Acidul salicilic din aspirină face părul să fie mai strălucitor prin deschiderea cuticulele și eliminarea de substanțe nocive, care pot afecta luciul natural al părului.

Citeşte şi  Păr vopsit în trei culori. Cum să-ţi faci o coafură la modă, vara asta

Ține mătreața sub control

Da, este posibil să ții sub control mătreața cu aspirină. Acidul salicilic care se găsește în compoziția aspirinei dizolvă celulele moarte ale pielii și acumularea de șampon pe scalp, în esență, acționând ca un agent de limpezire. Pentru a evita eliminarea uleiurilor naturale ale părului, utilizează aspirină pe păr o dată pe săptămână, de preferință, prin amestecarea unei pastile zdrobite cu o lingură de șampon.

Citeşte şi  20 de nuanţe pentru păr, în tendinţe în 2016 

Remediu pentru căderea părului

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că animalele cu cantități crescute de prostaglandina D2, substanță derivată din acizii grași, riscă să rămână chele. Această ipoteză i-a condus pe cercetători în găsirea unui ingredient care să funcționeze prin inhibarea producerii de prostaglandină D2 în organism.

Astfel, ei au identificat că aspirina este unul dintre acești inhibitori. În timp ce efectele aspirinei asupra căderii părului nu au fost încă dovedite, s-a observat că la unii oameni părul s-a regenerat după ce au consumat asprină în fiecare zi.

Dacă te-ai decis să-ţi faci o schimbare de look, alege o coafură bob, în tendinţe sau bronde, nuanţa de păr a anului 2016.