Atac armat într-o biserică din Hamburg: Cel puțin șapte persoane au fost ucise și șapte au fost rănite

Cel puţin şapte oameni au murit și peste 25 au fost răniți, iar şapte sunt în stare gravă, în urma unui atac armat care a avut loc joi seara la un centru al Martorilor lui Iehova din oraşul Hamburg, în nordul Germaniei.

10 mart. 2023, 09:29
Atac armat într-o biserică din Hamburg: Cel puțin șapte persoane au fost ucise și șapte au fost rănite

Presa germană scrie că cel puțin șapte persoane au murit în urma împușcăturilor. Alte 25 au fost rănite.

Purtătorul de cuvânt al poliției din Hamburg a precizat că s-a tras un foc de armă după sosirea forțelor de ordine. După aceea a fost găsită o persoană rănită mortal la etajul superior al clădirii, ceea ce ar indica faptul că acesta ar fi făptașul.

Citește și Schimb de focuri în centrul orașului Tel Aviv. Trei oameni au fost răniți în urma atacului terorist

„Nu avem indicii că un făptaș ar fi fugit”, a spus purtătorul de cuvânt la fața locului.

În schimb, anchetatorii au „indicii că un făptaș ar fi putut fi în clădire și ar putea fi chiar printre morți”, a spus oficialul, potrivit CNN.

Oamenii legii au făcut cercetări în zonă cu ajutorul unui elicopter și o cameră cu termoviziune. Nu există detalii referitoare la motivul atacului momentan, iar polițiștii îndeamnă populația să nu împărtășească ipoteze neconfirmate sau zvonuri.

„Până în prezent nu există informaţii confirmate privind motivul crimei”, a scris poliţia pe Twitter.

Citește și El este Oleksandr Matsievskyi, soldatul născut la Chișinău care a strigat „Glorie Ucrainei” înainte să fie executat de ruși: ”Mamă, nu mă voi preda niciodată!”

„Vă rugăm să nu împărtăşiţi nicio ipoteză neconfirmată şi/sau să nu răspândiţi zvonuri”, îndeamnă autorităţile populaţia, relatează news.ro.