Atenție! Cum funcționează metoda „Loverboy”, folosită de proxeneți. Psihologul criminalist Tudorel Butoi: „E vorba despre sărăcie și ignoranță!” | EXCLUSIV

Metoda „Loverboy" continuă să facă victime pe bandă rulantă în România. Strategia perversă a fost explicată de psihologul criminalist Tudorel Butoi.

11 ian. 2023, 10:46
Atenție! Cum funcționează metoda „Loverboy”, folosită de proxeneți. Psihologul criminalist Tudorel Butoi: „E vorba despre sărăcie și ignoranță!” | EXCLUSIV

Frații Tate sunt acuzați, printre altele, că pentru a convinge tinerele românce să ofere servicii sexuale și pentru a crea conținut pentru adulți pe internet, utilizau metoda „Loverboy”. Inclusiv fiica lui Cozmin Gușă se numără printre cei care au făcut dezvăluiri, pe marginea acestui subiect. Tudorel Butoi, psiholog criminalist, a prezentat cum funcționează metoda, pentru ca fetele, în general inocente, să nu mai pice în plasă.

Potrivit fostului polițist, „peștii” se comportă foarte galant la începutul relației. Mai apoi, impun fetelor anumite obligații: prestarea de servicii sexuale cu străini. Dacă nu se conformează, se trece la violență. Totuși, înainte, psihopații utilizează arta disimulării, încearcă să le manipuleze pe victime, pentru a profita de inocența lor.

„Una dintre etape este obligarea și îndatorarea victimei. ‘Mariana, eu te-am luat din munți, te-am adus în Germania. Păi tu știi câți bani am cheltuit cu tine? Cazare, transport, lux, eleganță. Trebuie să scoatem banii. Eu sunt dator, nu am avut acești bani!’. Asta este o chestiune pe care fata, îndrăgostită, chiar o crede și vrea să-l scoată pe iubitul ei din necaz. ‘Nu e nicio problemă, dacă ăla vrea să se culce cu mine și tu accepți…’, spune ea. Cu această vrăjeală a lor, plus cu mimică, cu gestică, le-au pus pe tobogan, de unde le este foarte greu să se mai întoarcă”, a comentat Tudorel Butoi, într-un interviu oferit pentru BiziLive.

 

Metoda „Loverboy” | Avertismentul psihologului criminalist Tudorel Butoi pentru persoanele vulnerabile

 

De asemenea, proxeneții profită și de lipsa de educație a tinerelor care provin din familii dezorganizate, din medii defavorizate.

„Toate comunitățile, grupurile sunt lovite de anumite vulnerabilități. Este vorba despre sărăcie și ignoranță. În întreaga lume, încet, încet, a dispărut stima de sine, aspirațiile înalte, dedicația față de muncă. Din aceste motive, s-a ajuns la concluzia că prestația sexuală poate fi negociată, ca marfă de schimb. E un comportament adaptiv la anumite nevoi și derive existențiale”, a declarat psihologul criminalist, pentru RomâniaTV.net.

De asemenea, într-un interviu oferit pentru RomâniaTV.net, Tudorel Butoi a comentat și pe marginea exploziei cazurilor de violență domesticăvezi AICI.