Atenţie români, nu deschideţi mail-urile de la Poşta Română, BT şi DHL. Un nou val de atacuri cibernetice

Specialiştii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o campanie de e-mail-uri înşelătoare trimise în numele Poştei Române, Băncii Transilvania, DHL, Balcan Express Curier sau GLS. Țintele predilecte ale acestei campanii sunt calculatoare instalate în instituții publice.

RomaniaTV.net
17 iun. 2020, 09:49

În momentul în care victima accesează link-ul sau fişierul infectat din e-mail, ameninţarea denumită Agent Tesla se instalează pe sistem și e capabilă să transmită atacatorilor informațiile stocate și activitatea de pe dispozitiv.

Citeşte şi: Atac cibernetic opreşte producţia de automobile Honda în toată lumea

Amenințarea de spionaj Agent Tesla a fost descoperită inițial în 2014, însă de-a lungul timpului a suferit multiple actualizări și îmbunătățiri. Dezvoltatorii o vând și altor răufăcători interesați să o răspândească și le oferă prețuri care diferă în funcție de modelul de licențiere. Amenințarea rămâne ascunsă pe sistemul infectat, eludează soluția de securitate instalată și poate transmite parole, face capturi de ecran, dar și trimite date de acces la multiple platforme accesate de către victimă.

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat Tesla și într-o campanie globală de spionaj la adresa industriei de petrol și gaze, în plină criză a prăbușirii prețului petrolului, cu scopul de a afla cum se poziționează companii-cheie din diferite țări cu rol strategic pe plan mondial.

Compania de securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să verifice cu atenție expeditorul e-mail-ului și adresa acestuia înainte de a accesa link-uri sau de a descărca documente atașate, să evite să acceseze fișiere executabile venite odată cu e-mail-uri suspecte de la expeditori de la care nu așteptați vreun mesaj și să folosească o soluție de securitate capabilă să depisteze amenințări informatice și să blocheze instalarea acestora pe dispozitive.

Bitdefender este o companie de securitate informatică cu activitate la nivel global, care furnizează soluții de protecție împotriva amenințărilor complexe către 500 de milioane de utilizatori din peste 150 de țări.