Atenţie! Se interzice fumatul pe terasele acoperite și în apropierea școlilor și spitalelor

Fumatul va fi interzis pe terasele acoperite și în apropierea școlilor sau a spitalelor. Oficialii din Portugalia îşi propun ca în 2040 să existe o generaţie fără fumători.

11 mai 2023, 22:52
Atenţie! Se interzice fumatul pe terasele acoperite și în apropierea școlilor și spitalelor

Autorităţile din Portugalia au declarat război fumatului, iar restricţiile în acest sens apar pe bandă rulantă. Mai nou, portughezii vor interzice fumatul pe terasele acoperite, în apropierea şcolilor sau a spitalelor.

Citeşte şi România și alte patru state din regiune au cerut Comisiei Europene interzicerea importurilor de cereale din Ucraina până la finalul lui 2023

„Prin această lege, dorim ca cei tineri să trăiască în medii lipsite de fumat, să reducem incitarea la fumat şi să le permitem fumătorilor să îşi învingă dependenţa”, a declarat Manuel Pizarro, ministrul Sănătăţii.

El a stabilit şi un obiectiv de atins pentru Portugalia în lupta antifumat, „Obiectivul nostru este să ajungem la o generaţie fără fumători până în 2040, iar această lege se înscrie în demersul european antifumat, dar noi vrem să mergem încă şi mai departe”, a spus Pizzaro.

Citeşte şi Ea e copila cu IQ-ul mai mare decât Albert Einstein, care suferă de autism. Deși are doar 11 ani, e deja studentă la master

De asemenea, un alt document prevede interzicerea posibilității de creare a unor noi spații pentru fumători. Iar din 2025, lusitanii nu vor mai putea cumpăra produse cu tutun din spațiile în care fumatul este interzis.