Au apărut măştile de protecţie transparente. Comunicarea se face mult mai uşor, cererea este uriaşă VIDEO

Măştile de protecţie transparente sunt soluţia găsită de o femeie din Indonezia cu deficienţe de auz pentru a-i ajuta pe surdomuţi să comunice între ei şi cu alte persoane, fără a fi nevoiţi să le dea jos pentru a putea citi pe buze şi risca astfel să se expună contagierii cu noul coronavirus.

14 mai 2020, 16:58
Au apărut măştile de protecţie transparente. Comunicarea se face mult mai uşor, cererea este uriaşă VIDEO

Dwi Rahayu, care este surdomută şi lucrează în croitorie, a declarat agenţiei EFE că şi-a dat seama de problema măştilor de protecţie când s-a dus la spital şi a întâmpinat probleme de comunicare cu medicii, deoarece nu le putea citi pe buze.

Citeşte şi CONTRE între premierul Ludovic Orban şi ministrul Violeta Alexandru în şedinţa de Guvern pe marginea măştilor gratuite

Am fost pentru un tratament la spital, însă medicii nu doreau să renunţe la mască (pentru a comunica)„, a spus Dwi, care locuieşte la Yogyakarta, în insula Java. „Era greu să comunic cu ei, aşa că am avut ideea să fac nişte măşti transparente„, a subliniat Dwi, care a găsit pe Facebook mai multe modele care au inspirat-o să confecţioneze măşti din pânză de bumbac şi plastic transparent pentru ca buzele să fie vizibile. Prima dificultate era că plasticul se aburea la contactul cu respiraţia. „Deoarece modelul nu era curbat şi se creau aburi şi umezeală. Acum am realizat un alt model, care nu se lipeşte de gură„, a spus antreprenoarea care produce 12 măşti pe zi cu ajutorul soţului ei.

Citeşte şi Măştile de protecţie pot provoca afecţiuni grave! La ce TREBUIE SĂ RENUNŢĂM dacă nu vrem să avem probleme

Ei donează gratuit o parte din măşti membrilor asociaţiei persoanelor cu deficienţe de auz Gerkatin, în timp ce restul le vând cu 15.000 de rupii (un dolar, 0,90 eurocenţi) şi au deja cereri din mai multe oraşe din Java, dar şi din insulele Sumatra şi Sulawesi.

În Indonezia, noul coronavirus a provocat până în prezent peste 14.000 de cazuri şi peste 1.000 de decese.