Augustin Zegrean: Şi foştii secretari de partid ar putea beneficia de legea pensiilor speciale pentru aleşii locali

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a precizat, miercuri, că de legea pensiilor speciale pentru aleşi locali vor beneficia şi foştii lideri locali ai Partidului Comunist, pentru că foştii prim-secretari erau preşedinţi de consilii judeţene, iar secretarii de municipii erau primari. În plus, referitor la legea pensiilor speciale pentru parlamentari, Augustin Zegrean spune că nu poate rezista tentanţiei de a primi lunar bani în plus de la stat, cu atât mai mult, cu cât, din vară, nu va mai fi membru al Curţii Constituţionale. 

20 ian. 2016, 09:30
Augustin Zegrean: Şi foştii secretari de partid ar putea beneficia de legea pensiilor speciale pentru aleşii locali

Curtea Constituţională discută miercuri sesizarea făcută de Guvern privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene, adoptată pe 21 decembrie de Senat.

Citeşte şi: Zegrean, despre alegerea primarilor în două tururi: „Cine poate stabili dacă e democratică schimbarea legii electorale?”

„Problema este că dacă legea aceasta intră în vigoare beneficiază de pensie şi foştii prim-secretari de partid pentru că ei aveau şi calitatea de preşedinte de consiliu judeţean”, a precizat Zegrean, explicând în continuare că şi secretarii de municipiu erau şi primarii acelor municipii.

Preşedintele Augustin Zegrean a arătat, la întrebările jurnaliştilor, că de această lege vor beneficia, dacă intră în vigoare, şi foşti lideri locali ai Partidului Comunist.

Întrebat dacă pot beneficia de pensie şi cei care au ocupat o funcţie la un moment dat, dar n-o mai ocupă în momentul de faţă, Zegrean a răspuns că „asta se şi doreşte”.

Preşedintele CC a mai fost întrebat dacă el va depune cerere pentru a primi pensia specială de parlamentar, calitate avută anterior numirii la curte.

Nu vă spun astăzi, încă nu vă spun, dar nu cred că aş rezista tentaţiei. O să am şi pensie de la curte, dar sigur, nu-i nimeni aşa bogat în România, mă refer la oameni care trăiesc din leafă, ca să-şi permită să renunţe la nişte bani„, a spus Zegrean.

Citeşte şi: Pensiile speciale pentru aleşii locali, pe masa CCR. Judecătorii discută sesizarea Guvernului

Şeful CCR a mai spus că a aşteptat ca legea pensiilor speciale ale parlamentarilor să fie trimisă la curte pentru verificare şi, deşi toţi parlamentarii s-au lăudat la televizor că vor face sesizare, până la urmă n-au făcut, scrie Mediafax.

Guvernul a sesizat, pe 26 decembrie, Curtea Constituţională a României în legătură cu obiecţiuni privind Legea pensiilor speciale ale primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de consilii judeţene.