Avertisment de la Dacia: se scumpesc mașinile. Argumentul șefului companiei

Șefii de la Dacia pregătesc proiecte majore pentru anii următori, pe fondul dezvoltării tehnologiilor din „zona verde", dar și al siguranței. Bineînțeles, și prețurile vor crește puternic, a avertizat Xavier Martinet, directorul companiei. 

23 ian. 2023, 14:49
Avertisment de la Dacia: se scumpesc mașinile. Argumentul șefului companiei

În 2022, Dacia a atins un nivel al vânzărilor de 573.800 de unități, cu 6,8% mai mult față de nivelul înregistrat în 2021. Vânzările vor fi și mai mari în anii următori, în special după 2025, susține directorul francez de marketing, vânzări și operațiuni.

Xavier Martinet oferă și argumente în acest sens: printre cele mai importante, noi sisteme de creștere a siguranței necesare pentru a obține punctajul maxim de 5 stele la testele EuroNCAP.

„Miza este să creştem în Europa în clasa compactă. Dacă acum un SUV compact poate fi cumpărat cu 25-30.000 de euro, după Euro 7 va putea fi cumpărat cu 30.000 – 40.000 de euro şi de aceea avem aşteptări mari de la Bigster din 2025.

Viitorul Duster va veni în 2024. Am mers spre clasa A cu Spring, iar mai departe vom veni cu două noi modele compacte, dar nu dăm mai multe detalii acum”, a declarat Xavier Martinet în cadrul unei conferinţe internaţionale.

„Cu Dacia nu mizăm pe 5 stele la EuroNCAP, ci oferim siguranţă în caz de accident, nu sisteme pentru stele pe care oricum cei mai mulţi şoferi le dezactivează când se urcă la volan”, a completat directorul.

 

Care este prețul mediu al unei mașini de la Dacia

 

Preţul mediu al unei mașini Dacia vândute în Europa a crescut în ultimul an cu 10%, la 14.000 de euro fără TVA. În noua gamă au intret modelele Spring și Jogger, care au preţuri peste Sandero.

„În 2022 preţurile automobilelor au crescut. Au crescut şi la Dacia din cauza scumpirii materiilor prime, energiei sau transporturilor.

În 2023 de asemenea aceste scumpiri vor depinde de contextul macro­economic, dar ne aşteptăm ca scumpirile să încetinească faţă de cele din 2022″, a transmis Xavier Martinet.