AVERTISMENTUL specialiştilor: Multe produse de post conţin numeroase chimicale

Mare atenţie la produsele de post cumpărate din magazine. Multe conţin substanţe chimicale, o spune Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului, care a analizat 35 de produse vegetale şi semipreparate aflate acum pe rafturi, informează România TV.

17 mart. 2017, 12:55
AVERTISMENTUL specialiştilor: Multe produse de post conţin numeroase chimicale

Există o mulţime de produse din care putem alege de pe raftul cu produse de post. Unul dintre cele mai consumate este brânza tofu, dar dacă ne uităm cu atenţie pe etichetă vom vedea că aceasta conţine clorură de calciu, o substanţă care se foloseşte la îndepărtarea gheţii de pe şosele.

Şi nu sunt singurele alimente de post cu probleme. Potrivit studiului, chifteluţele de legume conţin gumă de guar, salata de vinete conţine acid citric şi pastă vegetală cu mai mulţi aditivi.

Sunt destul de multe care conţin o cantitate mare de coloranţi şi conservanţi. E unul dintre dezideratele pentru care încercăm împreună cu Ministerul Agriculturii să limităm E-urile, ca în Germania şi alte ţări europene„, a declarat Sorin Mierlea, preşedinte A.N.P.C.P.P.S.

Cele mai căutate alimente de post, pline de E-uri:

  • Fasole bătută cu benzoat de sodiu, sorbat de sodiu și acid citric
  • Chifteluțe de legume cu caragenan și gumă de guar
  • Humus cu sorbat de potasiu și acid citric
  • Baton vegetal din tofu cu citrat trisodic, ascorbat de sodiu, gumă carruba, gumă xantan

Studiul făcut de Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului arată că doar 10% dintre alimentele analizate nu conţin niciun aditiv.

Citeşte şi Produse de post. Iată ce conţine de fapt MARGARINA şi cât este de DĂUNĂTOARE