Avertismentul unui politician din SUA: „Următoarea mișcare de escaladare făcută de Putin ar putea fi folosirea armelor nucleare”

Un politician din SUA avertizează că următoarea mişcare a lui Vladimir Putin ar putea fi folosirea armelor nucleare în Ucraina.

01 oct. 2022, 08:16
Avertismentul unui politician din SUA: „Următoarea mișcare de escaladare făcută de Putin ar putea fi folosirea armelor nucleare”

Avertismentul unui politician din SUA. Lindsey Graham, lider republican din Senatul SUA, spune că Washingtonul trebuie să transmită clar că folosirea armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar însemna un atac împotriva NATO, din cauza precipitațiilor nucleare.

Avertismentul unui politician din SUA: Trebuie să spunem clar că orice folosire a armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un atac asupra NATO

Citeşte şi Joe Biden, discurs belicos după ultima gafă. L-a amenințat pe Vladimir Putin: „Nu ne sperie!”

„Următoarea mișcare de escaladare făcută de Putin ar putea fi folosirea armelor nucleare tactice. Trebuie să spunem clar că orice folosire a armelor nucleare de către Rusia în Ucraina ar fi un atac asupra NATO din cauza precipitațiilor radioactive”, a scris, pe Twitter, senatorul republican de Carolina de Sud Lindsey Graham.

Reamintim că Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat vineri că NATO nu recunoaște teritoriile anexate ilegal de Rusia. Acesta a catalogat această acțiune calificată drept „cea mai mare încercare de anexare a unui teritoriu european prin forță, după Al Doilea Război Mondial”.

” Rusia trebuie să înțeleagă că un război nuclear nu poate fi purtat și nu are câștigători. Vor exista consecințe severe pentru Rusia dacă va folosi arme nucleare”, a mai spus secretarul general al NATO, potrivit Digi24. 

De asemenea, NATO dă asigurări că Putin nu va câștiga războiul din Ucraina.

După ce Vladimir Putin a anunțat anexarea teritoriilor separatiste din Ucraina, Volodimir Zelenski a răspuns cu depunerea cererii de aderare a statului din nordul României la NATO.

„De facto, ne-am făcut deja drumul către NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina – reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm unul pe altul și ne protejăm. Aceasta este Alianța.

De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure. Într-o procedură care va fi în concordanță cu importanța noastră de a ne proteja întreaga comunitate. Pe o bază accelerată. Facem pasul nostru definitoriu prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a anunțat Volodimir Zelenski.

Citeşte şi Ameninţări din Piaţa Roşie! Vladimir Putin, în faţa a sute de mii de ruşi: „Victoria va fi a noastră”