BAC 2020. Sesiune specială pentru elevii cu temperatură. Ludovic Orban: Mi-am dat acordul

Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că şi-a dat acordul pentru o a treia sesiune de bac. Elevii care nu vor fi primiţi în sălile de examen din cauza febrei, ar putea da BAC-ul în 6 iulie 2020.  

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 17:49
BAC 2020. Sesiune specială pentru elevii cu temperatură. Ludovic Orban: Mi-am dat acordul

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătatu, a anunţat că o nouă sesiune specială a examenului de Bacalaureat 2020 ar putea fi organizată în luna iulie pentru elevii care nu pot fi primiți în sălile de examen la prima sesiune, din cauză că au temperatura mai mare de 37,3 grade sau nu se pot prezenta din alte motive de sănătate. 

Sesiunea specială ar putea fi organizată pe 6 iulie. 

Premierul Ludovic Orban a confirmat că a vorbit cu ministrul Educaţiei despre acest subiect şi că şi-a dat acordul pentru o a treia sesiune de BAC. 

„Am avut o discuție cu ministrul Educației, mi-am dat acordul. Pentru cei cu temperatură, pentru cei izolați, nu li se poate răpi șansa de a da bacalaureatul. Va fi o sesiune extraordinară la două săptămâni după prima.

Vor avea loc, astfel, 3 sesiuni ale bacalaureatului. Era bine să anunțăm din timp, dar, în cazul de față, decizia în sine nu e una care să creeze probleme, ci permite elevilor să dea examen în timp mai scurt. Exista o anumită flexibilitate din partea universităților pentru perioada de înscriere.

Dacă Ministerul Sănătății decide că se poate organiza, alături de cel al Educației, mi se pare o decizie foarte bună”, a spus Ludovic Orban la digi24. 

Citeşte şi Victor Ponta: Domnul Orban fură bani de la copiii din toată ţara