Bărbat suspect de COVID-19, condamnat la închisoare după ce a plecat din spital înainte să primească rezultatul testului

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare după ce, fiind suspect de COVID-19, a fugit din spital înainte de aflarea rezultatului testului. Judecătoria Buzău îl obligă pe buzoian să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, pe durata a 60 de zile lucrătoare. Decizia a devenit definitivă prin neapelare pe 29 septembrie.

RomaniaTV.net
01 oct. 2020, 12:34
Bărbat suspect de COVID-19, condamnat la închisoare după ce a plecat din spital înainte să primească rezultatul testului

Primul buzoian condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, pe durata a 60 de zile lucrătoare. Acesta a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19. În septembrie, buzoianul a fost condamnat la 6 luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe o perioadă de 2 ani de supraveghere.

Incidentul s-a produs pe 10 aprilie când polițiștii de la Poliția municipiului Buzău au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat de 50 de ani, satul Izvorul Dulce, comuna Merei, a fugit din izolatorul aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Buzău. Bărbatul fusese testat pentru COVID 19, însă nu primise rezultatul. La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost găsit de polițiști pe un teren din extravilanul localității de domiciliu. 

Bărbatul era contact direct al fiului său revenit din Franța și se aflase în izolare la domiciliu până pe 28 martie 2020. Pe 9 aprilie a făcut febră, având și alte simptome specifice infecției cu noul coronavirus, motiv pentru care a sunat la 112. A fost preluat cu ambulanța și izolat în modulul special amenajat lângă UPU. A fost testat pentru COVID-19 însă până să primească verdictul, a doua zi, a plecat din spital.

Pe numele lui a fost deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”, care a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău.