EXCLUSIV Baronul Lamborghini şi-a dat demisia doar pe hârtie. Documentul care arată că Iulian Dumitrescu minte şi sfidează conducerea PNL. Cine a minţit, Ciucă sau baronul milionar?

Bombă! Iulian Dumitrescu este în continuare președintele organizației județene PNL Prahova, deoarece semnează documente şi validează candidaţi.

17 apr. 2024, 16:51

Liberalii încă ezită să clarifice soarta confuză a lui Iulian Dumitrescu, care, în ciuda problemelor penale, ar mai vrea un mandat la șefia Consiliului Județean Prahova.

Odată cu începerea urmăririi penale și punerea sub control judiciar a președintelui CJ Prahova, Iulian Dumitrescu cunoscut în ultima perioada și ca baronul Lamborghini acesta a anunțat ca își da demisia din toate funcțiile politice din cadrul PNL ( primvicepresedinte PNL și președintele organizației PNL Prahova )

Momentan, Iulian Dumitrescu este jupân în parohia PNL Prahova, chiar dacă a anunţat că şi-a dat demisia, iar Nicolae Ciucă a confirmat detaşarea liberalilor de baronul penal cunoscut cu numele de „Lamborghini”. Cine minte? L-a mințit baronul Lamborghini pe Ciuca? Sau minte Ciuca întreaga opinie publică?

Iulian Dumitrescu, surprins în timp ce fugea de jurnaliști pe stradă. „Baronul Lamborghini” din Prahova se află sub control judiciar

Deşi nu mai este preşedinte al filialei PNL Prahova, tot el semneaza listele la BEC pentru judeţul Prahova.

 

Chiar dacă existau semnale ca acesta și-a dat demisia doar pe Facebook din funcțiile din cadrul PNL și ca aceasta ar conduce de facto în continuare atat CJ Prahova (încălcând masurile controlului judiciar), cat și PNL Prahova, președintele Nicolae Ciucă a dat asigurări intr-un interviu televizat că aceste lucruri nu se întamplă și Iulian Dumitrescu chiar a demisionat: „Și-a dat demisia din funcțiile de conducere din PNL. Garantat!”, a spus Ciucă.

La o luna după aceasta declarație se dovedește fie ca domnul Ciucă ne-a mințit, fie ca nu este informat de fapt cine conduce organizația PNL Prahova.

Semnătura este evidentă, autorităţile ar trebuie să se autosesizeze

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi despre o candidatură a lui Iulian Dumitrescu la Prahova, că este o strategie de partid pe care o gestionează aşa cum consideră el că este cel mai bine şi a precizat că nu este vorba de o singură propunere de candidatură în persoana lui Iulian Dumitrescu.

Vezi şi:

Baronul Lamborgini măreşte miza: 5.500.000 de euro pentru 49 de primari PNL din Prahova

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a fost întrebat la Parlament despre situaţia de la PNL Prahova, unde Iulian Dumitrescu, anchetat într-un dosar penale, doreşte să candideze pentru un nou mandat la Consiliul Judeţean. ”Este o strategie de partid pe care daţi-mi voie să o gestionez aşa cum consider eu că este cel mai bine”, a spus Ciucă. Întrebat dacă există şi alte nume luate în calcul de PNL pentru această candidatură, sau Dumitrescu este singura propunere, preşedintele PNL a răspuns: ”Nu există o singură variantă, în orice situaţie există mai multe variante”.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA câştigă războiul cu „baronul Lamborghini”

Dumitrescu, fost preşedinte al PNL Prahova şi fost prim-vicepreşedinte al PNL, este anchetat penal, fiind suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Se inmultesc nemultumirile la varful PSD in legatura cu sustinerea lui Catalin Cirstoiu pentru Primaria Capitalei. Dupa ce au acuzat ca acesta sta foarte prost in sondaje, sub 10%, acum liderii PSD invoca faptul ca „lumea refuza sa semneze” pe listele de sustinere a lui Cirstoiu.

„Campania de strangere de semnaturi pentru Cirstoiu merge foarte greu pentru ca lumea refuza sa semneze pentru el. Mai ales electoratul PSD”, au sustinut surse de la varful PSD.

„Baronul Lamborghini” din Prahova încalcă controlul judiciar și dă șpagă primarilor ca să-i susțină candidatura la CJ Prahova. Lista șpăgilor pregătite de Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu, căruia i se spune și „Baronul Lamborghini”, ar pregăti o lovitură uriașă cu scopul de a menține legătura cu actualii primari. Se vorbește despre întâlniri de taină, presiuni și șantaj, Iulian Dumitrescu parcă uitând de suspendarea din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Citește și Piedone intervine personal după ce un copac din sectorul 5 a căzut peste o casă: „Nicuşor va achita nota de plată pe 9 iunie”

„După mai multe întâlniri personale pe care Iulian Dumitrescu le-a avut cu primarii din județul Prahova, au urmat presiuni nenumărate și promisiuni prin care acesta încearcă să își asigure recunoștința primarilor pe care îi ademenește. Dincolo de șantaj și presiune constantă, Dumitrescu dorește, acum, să cumpere la bucată primarii din județ, dar cu bani de la Consiliul Județean”, au transmis surse din mediul politic pentru Gândul.

Potrivit acelorași surse, Iulian Dumitrescu, deși nu ar trebui să-și mai exercite atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Prahova, procedează pe dos și încearcă să cumpere primarii bucată cu bucată.

„Teoretic, având în vedere controlul judiciar pe care îl are, Dumitrescu n-ar trebui să își exercite atribuțiile de președinte al Consiliului Județean Prahova, numai că procedează exact invers. Peste 21 de milioane de lei sunt pregătiți pentru această operațiune de atragere a primarilor”, au mai dezvăluit sursele Gândul.

Consiliul Județean Prahova pregătește o Hotărâre de Consiliu Județean prin care Dumitrescu vrea să împartă bani către primarii PNL și către trei traseiști racolați de la PSD, USR și Pro România.

Primarii PNL continuă să susțină candidatura lui Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu e cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Deși nu mai poate să-și exercite funcția de președinte al CJ Prahova, a găsit modalități prin care încalcă această interdicție.

Citește și George Tuță o pune la zid pe Clotilde Armand, după dezastrul copacilor căzuți din Sectorul 1: „Ea se luptă pe Facebook cu demoni pe care noi nu îi cunoaștem”

În primă fază, după punerea sub acuzare, Dumitrescu a spus că își dă demisia din funcțiile din PNL, de prim-vicepreședinte PNL și președinte PNL Prahova. Ulterior, însă, a spus că va candida pentru un nou mandat de președinte al CJ Prahova.

„Primarii liberali din judeţul Prahova au trimis o scrisoare deschisă conducerii Partidului Naţional Liberal în care îşi manifestă susţinerea pentru candidatura lui Iulian Dumitrescu în vederea unui nou mandat de preşedinte de CJ. Solicitarea a fost materializată şi printr-o decizie luată astăzi, 20.03.2024, în unanimitate, în cadrul Colegiului Director Judeţean al PNL Prahova”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL Prahova.