Băutura care împiedică lipirea grăsimilor de ficat. Așa elimini excesul de apă din organism

Există o băutură care, băută constant și în anumite combinații, ajută foarte mult la detoxifierea organismului. Ceaiul din această plantă împiedică lipirea grăsimilor de ficat, dar și eliminarea excesului de apă din organism.

28 oct. 2023, 07:13
Băutura care împiedică lipirea grăsimilor de ficat. Așa elimini excesul de apă din organism
we - Băutura care împiedică lipirea grăsimilor de ficat. Așa elimini excesul de apă din organism

Băutura care face minuni pentru organismul nostru. Ceaiul de păpădie este un remediu natural eficient pentru diferite boli, fiind și un aliat de încredere în lupta împotriva excesului de greutate.

Citește și: Secretul franţuzoiacelor. Leguma care dă ceaiul care topeşte grăsimea de pe burtă

Băutura care împiedică lipirea grăsimilor de ficat și elimină apa din organism

Băutura poate fi făcută din flori de păpădie proaspăt culese de pe câmp, dar asigurați-vă că acestea sunt cât mai tinere și să nu fie stropite cu diverse substanțe. Ele trebuie spălate bine, se toarnă apă fierbinte peste flori sau frunze și se lasă la macerat timp de 15-20 de minute. Dacă știți că aveți o reacție alergică la această plantă, nu beți ceai de păpădie. De asemenea, consultați-vă medicul dacă luați diuretice, litiu sau diferite antibiotice.

Ceaiul de păpădie elimină excesul de apă

Dacă te simți umflat sau ai picioarele umflate, ceaiul de păpădie poate fi soluția pentru retenția de apă. Băutura are efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din organism. Studiul a constatat că acest tip de ceai poate avea efecte similare cu medicamentul recomandat pentru slăbit. Se pare că acționează asupra unei enzime pancreatice care dizolvă grăsimile din alimente.

Ceai de păpădie pentru sănătatea ficatului

În același timp, ceaiul de rădăcină de păpădie este și benefic pentru sănătatea ficatului. În medicina tradițională, se crede că acest tip de ceai crește producția de bilă și previne acumularea de grăsimi și toxine în celulele hepatice. În plus, s-a descoperit că polizaharidele de păpădie ameliorează simptomele bolii hepatice.

Ceai de păpădie în loc de cafea

În loc de o ceașcă de cafea, poți bea o ceașcă de ceai de păpădie cu suc de lămâie. Se pare că substanțele conținute în rădăcina de păpădie vor avea un efect tonic fără a crește tensiunea, așa cum are cafeaua.

Ceaiul de păpădie poate ajuta și la tulburările digestive. Se crede că este un remediu eficient pentru lipsa poftei de mâncare și pentru ameliorarea constipației. Atunci când este combinat cu o altă plantă numită uva ursi sau struguri de urs, ceaiul de păpădie poate preveni infecțiile tractului urinar. Acest lucru se datorează proprietăților antibacteriene ale plantei uva ursi și efectului diuretic al păpădiei.

De asemenea, ceaiul din rădăcină de păpădie poate avea și efecte anticancerigene. Deși cercetările sunt doar în faze incipiente, rezultatele preliminare de laborator sunt încurajatoare. Potrivit acestora, rădăcina de păpădie poate induce apoptoza celulară în melanom și cancer pancreatic.

Citește și: De ce e bine să pui sare în ceai înainte de a-l consuma. Trucul benefic pentru sănătate de care nu ai știut până acum