Bebeluş născut la bordul unui avion care se îndrepta spre București. Aeronava a aterizat de urgență la Praga

Un avion care zbura din Marea Britanie spre România a fost nevoit să aterizeze de urgenţă pe un aeroport din Praga după ce o româncă a născut la bord, anunţă agenţia cehă CTK.

30 dec. 2022, 22:19
Bebeluş născut la bordul unui avion care se îndrepta spre București. Aeronava a aterizat de urgență la Praga

Panică la bordul unui avion al companiei Wizz Air care zbura din Marea Britanie spre România. Aeronava efectua o cursă pe ruta Birmingham – Bucureşti şi a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Vaclav Havel din Praga după ce o româncă a născut la bord.

”La ora 01:14, aeroportul din Praga a fost informat că un zbor din Regatul Unit către România a fost deviat din cauza unei naşteri. Aproximativ 12 minute mai târziu s-a aflat că atât mama, cât şi nou-născutul se simţeau bine”, a explicat Michal Prochazka, de la serviciul medical al aeroportului.

Citeşte şi: Aterizare de urgenţă pe Aeroportul din Cluj. Un avion Wizz Air Cluj-Roma a lovit un stol de păsări

Copilul, un băieţel de 2,75 kilograme, s-a născut în timp ce avionul se afla în zbor. Mama şi copilul sunt bine şi au fost transportaţi la o clinică din Praga, conform unui purtător de cuvânt al aeroportului.

Zborul a fost reluat după scurta oprire neprogramată. ”Mă bucur că mama şi copilul sunt bine şi le doresc multă sănătate”, a scris directorul aeroportului, Jiri Pos, pe contul său de Twitter.

Citeşte şi: Un bebeluș născut în Republica Dominicană a fost numit al 8-lea milard de locuitor din lume