Becali critică mişcarea „Black Lives Matter” şi sare în apărarea lui Nedelcearu şi Stanciu: „De ce să îngenuncheze? Dacă sunt negri, cum să le spun că sunt albi?”

Gigi Becali sare în apărarea fotbaliştilor Nedelcearu şi Stanciu care au refuzat să îngenuncheze înaintea meciului România-Anglia, atunci când toţi fotbaliştii au făcut-o în semn de susținere pentru mișcarea antirasistă "Black Lives Matter".

07 iun. 2021, 09:28
Becali critică mişcarea „Black Lives Matter” şi sare în apărarea lui Nedelcearu şi Stanciu: „De ce să îngenuncheze? Dacă sunt negri, cum să le spun că sunt albi?”

Becali critică mişcarea „Black Lives Matter” şi sare în apărarea celor doi români. Latifundiarul este de părere că acest gest este unul fals şi că nu-i găseşte o explicaţie în pofida faptului că el nu este rasist. Becali a precizat că el a ajutat cu bani mulţi oameni de culoare din ţările sărace ale continentului african.

Citeste si ANGLIA – ROMANIA 1-0. Înfrângere onorabilă pentru tricolori. Stanciu şi Nedelcearu, huiduiţi pentru că nu au îngenunchiat la momentul Black Lives Matter

Becali critică mişcarea „Black Lives Matter”, dar spune că nu este rasist

De ce sa ingenunchezi. Ce rol are ingenunchierea? Sunt niste gesturi false, sunt facute la cererea unor fundatii, asociatii. Cum spun despre mine ca sunt rasist, si eu fac 2-3 manastiri prin Rwanda, Burundi. Daca ei sunt negrii, cum sa le spun? Sa le spun ca sunt albi? Trimit foarte multi bani acolo, ajut. Am trimis bani la Episcopia din Rwanda, Burundi, Uganda pentru spitalele de COVID„, a spus Gigi Becali la Pro X.

Reamintim că, înainte de primul fluier al arbitrului, jucătorii englezi au pus genunchiul în pământ în semn de solidaritate cu mișcarea antirasistă „Black Lives Matter”.  Majoritatea fotbaliștilor români le-au urmat exemplul și au îngenuncheat, excepţie făcând Nicolae Stanciu, mijlocașul de la Slavia Praga, și Ionuț Nedelcearu, fundașul de la AEK Atena. Cei doi au rămas în picioare și au așteptat ca partida să înceapă.

Citeste si Un fost fotbalist de la AC Milan s-a sinucis la doar 20 de ani, din cauza rasismului. Scrisoarea sa de adio este răvăşitoare

O parte dintre spectatorii prezenţi pe stadionul din Middlesbrough au huiduit acest moment. Spre nemulţumirea unei părţi a fanilor englezi, jucătorii antrenaţi de Gareth Southgate îngenunchează de un an înaintea fiecărui meci pe care-l dispută.