Beneficiile incredibile ale consumului de slănină de porc. Specialiștii spun că e foarte sănătoasă

Slănina de porc are foarte multe beneficii, potrivit experților în nutriție. Ar inhiba dezvoltarea unor boli foarte periculoase, însă consumul trebuie să se facă responsabil.

12 nov. 2023, 06:23
Beneficiile incredibile ale consumului de slănină de porc. Specialiștii spun că e foarte sănătoasă
wk - Beneficiile incredibile ale consumului de slănină de porc. Specialiștii spun că e foarte sănătoasă

Medicii și nutriționiștii recomandă slănina de porc pentru grăsimile sănătoase pe care le conțin. Alimentul are o singură restricție de care trebuie să ținem cont, iar aceasta ține de moderație.

Citește și: Florentina Opriș a dezvăluit secretul siluetei. Cum se menține vedeta la 54 de ani: „Sunt ardeleancă, îmi place să mănânc slănină”

De ce este slănina de porc sănătoasă, de fapt

Slănina este un preparat tradițional și se găsește adesea pe mesele românilor, mai ales iarna, iar cei mai mulți aleg să o consume cu ceapă roșie. Slănina are numeroase beneficii pentru sănătate, însă ea trebuie consumată în cantități reduse, potrivit doctorulzilei.ro.

Potrivit nutriționiștilor, slănina este sănătate curată și este bună pentru creier și stomac. Străbunii noştri o mâncau des, mai ales la micul dejun. Deşi mulţi se feresc acum de ea din cauza grăsimii, nutriţioniştii o recomandă din plin. Este un bun medicament în zilele friguroase şi, consumată în cantităţi moderate, scade colesterolul şi ajută inima.

Fasfatidilcolina sau colina este un nutrient esențial și se găsește în carne și ouă. Un studiu a arătat că utilizarea colinei reduce îmbătrânirea și prevenirea bolii Alzheimer și a demenței. Consumul de slănină cu moderație contribuie la o memorie mult mai bună și la menținerea creierului sănătos pe o perioadă îndelungată.

Slănina acționează și ca un pansament gastric pentru persoanele care o au în meniu, mai ales când consumă băuturi alcoolice. Astfel, pereții stomacului se acoperă cu grăsime și se previne absorbția rapidă. O explicație pentru consumul de țuică în zonele muntoase, unde, la aperitiv, nu lipsește slănina.

Nutriționistul Mihaela Bilic spune chiar că „somonul cu picioare e… porcul de Mangalița”. Aceasta a explicat că slănina conține grăsimi sănătoase, ca somonul și uleiul de măsline.

„Nu fugiți de slănina de porc! Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon”, a mai spus Mihaela Bilic.

Neurochirurgul Vlad Ciurea a mărturisit cât de important este să mănânci slănină, dar trebuie să existe întotdeauna un echilibru. Medicul sugerează o cantitate cu moderație, deoarece după o anumită vârstă se ard mai puține calorii și putem lua kilograme în plus.

Citește și: Ce să nu pui niciodată în salată. Mihaela Bilic: „Îngrașă mai tare decât untul și slănina!”