Beneficiile nautului, cunoscute de mii de ani in Orientul Mijlociu. Ce boli vindeca mierea de Manuka

Desi a devenit popular recent, nautul este cultivat in tarile din Orientul Mijlociu de mii de ani. Nautul mai este cunoscut si sub denumirea de fasole garbanzo. Iata beneficiile nautului pentru sanatate.

27 ian. 2021, 11:15
Beneficiile nautului, cunoscute de mii de ani in Orientul Mijlociu. Ce boli vindeca mierea de Manuka

Beneficiile nautului.

 Fiind o sursa bogata de vitamine, minerale si fibre, nautul poate oferi o varietate de beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea digestiei, sprijinirea gestionarii greutatii si reducerea riscului de mai multe boli.

Beneficiile nautului pentru sanatate, bazate pe dovezi
Nautul are un profil nutritional impresionant. Acesta contine o cantitate moderata de calorii, oferind 46 de calorii pe portie de 28 de grame.

Nautul ofera, de asemenea, o varietate de vitamine si minerale, precum si o cantitate decenta de fibre si proteine. Nautul este plin de fibre, care are mai multe beneficii dovedite pentru sanatatea digestiva.

Nautul, benefic in lupta cu kilogramele in plus
Proteinele si fibrele din naut va pot ajuta sa va mentineti apetitul sub control. Proteinele si fibrele functioneaza sinergic pentru a incetini digestia, ceea ce ajuta la promovarea plenitudinii. In plus, proteinele pot creste nivelul hormonilor de reducere a apetitului din organism.

Citeste continuarea despre beneficiile nautului pe SFATULPARINTILOR. RO.

Beneficiile nucilor verzi. Sursa de sananate pentru organism. Ce boli vindeca musetelul

Ce boli vindeca mierea de Manuka
Mierea de Manuka este utilizata ca agent antimicrobian local pentru infectii atat la oameni, cat si la animale, prezentand activitate impotriva unei game largi de agenti patogeni. Azi vorbim despre ce boli vindeca mierea de Manuka si proprietatile ei extraordinare.

Activitatea antimicrobiana a mierii de Manuka se datoreaza prezentei mai multor compusi antimicrobieni, dintre care cel mai bine studiat este metilglioxal.

In mierea de Manuka se gaseste si peroxidul de hidrogen, care este responsabil pentru calitatile antibiotice ale mierii, clasând-o drept unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale.

Nici nu trebuie sa fim surprinsi pentru ca mierea a fost folosita ca medicament de-a lungul istoriei rasei umane. Una dintre cele mai frecvente si persistente utilizari terapeutice ale mierii a fost ca pansament pentru rani, aproape sigur datorita proprietatilor sale antimicrobiene.

Ce boli vindeca mierea de Manuka si cum intareste sistemul imunitar
Mierea de Manuka este recunoscuta pentru proprietatile sale antibacteriene, antioxidante, antivirale, antiinflamatorii, antimicrobiene, antiseptic si antifungice. Mierea de Manuka este minunata pentru sustinerea sistemului imunitar si tratarea mai multor boli.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Reţeta secretă împotriva îmbătrânirii. Cercetători cunoscuţi au descoperit terapia care întinereşte şi prelungeşte viaţa!