Beneficiile sucului de lămâie asupra părului

Știm cu toții că sucul de lămâie are beneficii asupra sănătății, însă acest ingredient poate fi inclus și în rutina de îngrijire a părului. Lămâia este sursă importantă de acid citric, vitamina C, magneziu și calciu plus că are proprietăți antifungice. Iată cum poate fi folosit sucul de lămâie pentru rezolvarea problemelor legate de podoaba capilară.

RomaniaTV.net
14 mai 2018, 09:23
Beneficiile sucului de lămâie asupra părului

Tratament pentru creșterea părului

Rețeta 1

Ai nevoie de:
– 2 linguri gel de aloe vera
– 1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol gelul extras dintr-o frunză de aloe vera și lingura de suc de lămâie. Aplică amestecul obținut pe păr și pe scalp, masând prin mișcări circulare, 5 minute. Lasă tratamentul să acționeze 30 de minute. Șamponează podoaba capilară și clătește-o bine cu apă călduță. Repetă în fiecare săptămână.

Rețeta 2

Ai nevoie de:
– 1 lingură ulei de măsline
– ½ lingură ulei de ricin
– 3-4 picături ulei esențial de lămâie

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un vas mai mic uleiul de ricin și uleiul de măsline. Lasă-le să se încălzească, apoi adaugă picăturile de ulei esențial de lămâie. Aplică tratamentul călduț pe păr și pe scalp și masează ușor. Lasă-l să acționeze peste noapte. Spală podoaba capilară a doua zi.

Citeşte şi Mască de faţă. 9 reţete NATURALE pentru toate tipurile de ten

Tratament împotriva mătreții

Spală și taie pe jumătate o lămâie. Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie și aplică-l pe scalp. Lasă-l să acționeze 10-15 minute, apoi șamponează și clătește părul cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Tratament hidratant

Ai nevoie de:
– 2 linguri de suc de lămâie
– 1 lingură de ulei de măsline
– 1 ou

Mod de preparare și aplicare:

Bate oul și apoi adaugă uleiul de măsline și sucul de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele. Aplică pasta obținută pe întreaga suprafață de podoabei capilare folosind o perie. Las-o să se usuce, după care șamponează și clătește cu apă călduță.

Cu suc de lămâie scapi de mătreață