Fiul lui Bercea Mondial, acuzat într-un nou dosar pentru cumpărare de influenţă

Fiul lui Bercea Mondial, cel care l-a denunţat pe fratele preşedintelui pentru trafic de influenţă, s-a ales cu un nou dosar pentru cumpărare de influenţă.

RomaniaTV.net
10 iul. 2014, 07:51
Fiul lui Bercea Mondial, acuzat într-un nou dosar pentru cumpărare de influenţă

Florin Bercea este acuzat într-un nou dosar disjuns din cel în care sunt cercetați Mircea Băsescu și Marian Căpățână. 

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a venit joi la sediul DNA, unde a depus o cerere de audiere a expertului care a analizat înregistrările efectuate de membrii familiei lui Bercea Mondial. Avocatul a declarat că a făcut această cerere deoarece, în opinia sa, concluziile raportului de expertiză sunt contradictorii.

Mircea Băsescu a fost arestat pe 20 iunie, împreună cu Mircea Căpăţînă, el fiind acuzat de procurorii DNA de trafic de influenţă după ce a cerut mari sume de bani de la membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Avocaţii lui Mircea Băsescu au depus la Tribunalul Bucureşti o cerere de revocare a măsurii arestării preventive. Fratele preşedintelui a făcut solicitarea după ce judecătorii de la Curtea de Apel au publicat motivarea deciziei prin care l-au menţinut după gratii. În document, magistraţii spun că Mircea Băsescu s-a folosit de statutul său de frate al preşedintelui ţării pentru a-l lăsa pe Bercea Mondial să creadă că are justiţia la discreţie.

Potrivit DNA, în perioada 20 februarie 2011 – 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţînă, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită Bercea Mondial, în scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

CITEŞTE ŞI Mircea Băsescu, adus din nou la DNA. Procurorii au pus SECHESTRU pe o parte din averea fratelui preşedintelui