Bilanţ nou coronavirus în Franţa: 10.869 de decese, iar 7.148 de persoane sunt în stare gravă

Directorul general al Departamentului Sănătăţii Jérôme Salomon a anunţat miercuri că în Franţa 10.869 de persoane au murit de Covid-19 de la 1 martie, dintre care 7.632 în spital, potrivit Le Figaro.

RomaniaTV.net
08 apr. 2020, 19:25
Bilanţ nou coronavirus în Franţa: 10.869 de decese, iar 7.148 de persoane sunt în stare gravă

În ultimele 24 de ore, în spitalele din Franţa au murit 541 de persoane. 

Citeşte şi: Vaccinul împotriva COVID 19 finanţat de Bill Gates a fost testat pe 40 de voluntari

De altfel, 30.375 de persoane sunt în prezent spitalizate pentru infecţia cu Covid-19 (cu 348 în plus faţă de ziua precedentă), dintre care 7.148 de cazuri grave, cu 482 în plus. 

Printre cei aflaţi la Terapie Internsivă, se numără 108 tineri cu vârste de cel puţin 30 de ani. Alţi 17 pacienţi au fost internaţi la ATI în ultimele 24 de ore. 

21.254 de oameni s-au vindecat în spital.

Aplicaţia care anunţă când ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID 19 este dezvoltată în Franţa

Guvernul francez lucrează la o aplicaţie pentru telefoanele mobile care ar putea avertiza utilizatorii dacă au intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, a declarat miercuri secretarul de stat francez pentru domeniul digital, Cedric O, o măsură de natură să ridice întrebări cu privire la impactul utilizării tehnologiei de urmărire asupra libertăţilor civile, relatează Reuters miercuri.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu persoanele decedate în urma infecţiei cu coronavirus. Cadavrul, recunoscut de un singur membru al familiei

Franţa, care a intrat în a patra săptămână de carantină pentru a încetini răspândirea coronavirusului, explorează modalităţi de a pune capăt restricţiei de circulaţie, inclusiv aplicaţii de urmărire a contactelor.

În lupta împotriva COVID-19, tehnologia poate ajuta„, a declarat Cedric O pentru ziarul Le Monde într-un interviu. „Nimic nu va fi decis fără o dezbatere mai amplă„, a mai spus oficialul francez.

El a afirmat că Franţa lucrează la un proiect numit „StopCovid”, o aplicaţie prin bluetooth pe care utilizatorii o vor instala pe telefonul mobil pe bază de voluntariat.