Bilanţul coronavirusului în Germania: 67.366 de persoane infectate şi 732 de decese

Pandemia noului coronavirus a contaminat 67.366 de persoane şi a ucis 732 în Germania, a anunţat miercuri Institutul Robert Koch (RKI) de boli infecţionase, însărcinat cu coordonarea luptei împotriva covid-19 în această ţară, relatează Reuters.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 08:59
Bilanţul coronavirusului în Germania: 67.366 de persoane infectate şi 732 de decese

Este vorba despre o creştere a numărului contaminărilor cu 5.453 şi a deceselor cu 143 într-o zi, potrivit bilanţului RKI.

Citeşte şi Spitale pe şine. Două ţări au luat deja decizia de a transforma trenurile în spitale pentru bolnavii infectaţi cu COVID-19

Germania va testa 200.000 de persoane pe zi pentru a opri răspândirea COVID 19

Germania îşi doreşte să ajungă să testeze toate cazurile suspecte şi toate persoanele intrate în contact cu acestea, încercând astfel să urmeze modelul de succes al Coreei de Sud.

Germania a ajuns la 57.298 de cazuri de infectare cu COVID 19, iar numărul victimelor este de 455.

În aceste condiţii, planul nemţilor este să testeze câte 200.000 de persoane pe zi, sperând să poată copia succesul Coreei de Sud în încetinirea răspândirii virusului. Guvernul Angelei Merkel îşi propune să testeze toţi suspecţii şi toate persoanele cu care aceştia au intrat în contact.

Germania deja testează mai mult decât orice ţară europeană, aproximativ 500.000 de persoane pe săptămână, dar odată cu introducerea noului plan, numărul aproape s-ar tripla.

Momentan, nemţii testează tot pe baza simptomelor sau a contactului cu o persoană infectată, dar se doreşte implementarea strategiei Coreei, de a trece înaintea virusului şi a testa cât mai mulţi oameni, pentru a-i izola mult mai repede pe cei infectaţi, astfel încât să nu mai răspândească boala până sunt depistaţi.

Citeşte şi: Germania va emite „certificate de imunitate” persoanelor care s-au vindecat de coronavirus: „Vor fi scutiţi de orice restricţii”