Bilanţul inundaţiilor. Doi morţi, o persoană dispărută şi zeci de localităţi afectate. Situaţia cea mai gravă e în Bilieşti, Vrancea

Inundaţiile au provocat probleme în mai multe zone din România. Nu mai puţin de 77 de localități din 26 de județe au fost afectate de apele umflate de ploile torenţiale în ultimele zile, a anunțat premierul Florin Cîțu.

20 iun. 2021, 23:09
Bilanţul inundaţiilor. Doi morţi, o persoană dispărută şi zeci de localităţi afectate. Situaţia cea mai gravă e în Bilieşti, Vrancea

Despre bilanţul inundaţiilor, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că începând de vineri şi până în prezent, 77 de localităţi din 26 de judeţe au fost afectate din cauza vremii extreme.

Aproape 7.000 de lucrători ai MAI au intervenit duminică, alţi 20.000 sunt pregătiţi să intervină, în caz de necesitate. În judeţul Vrancea se intervine după ce 50 de gospodării au fost inundate. În judeţul Neamţ, patru familii sunt izolate după ce un pod s-a rupt.

„Începând de vineri, fenomenele hidro-meteorologice au afectat 77 de localităţi din 26 de judeţe şi municipiul Bucureşti. La acest moment, sunt în desfăşurare intrevenţii ca urmare a manifestărilor hidro-meteorologice în cinci judeţe: Bacău, Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Vrancea. Circulaţia rutieră a fost parţial afectată pe cinci drumuri naţionale şi trei drumuri judeţene, traficul rutier fiind blocat în acest moment pe două drumuri judeţene şi restricţionat pe încă un drum judeţean. Astăzi, pentru gestionarea efectelor fenomenelor hodro-meteorologice, la nivel naţional au fost în serviciul operativ, pregătiţi să intervină, aproximativ 20.000 de lucrători ai MAI, din care 6.741, lucrători efectiv în teren, doar astăzi”, a declarat Lucian Bode, duminică, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, conform News.ro.

În localitatea Biliești din Vrancea este situația este cea mai gravă. Au fost evacuate preventiv, la rude, 57 de persoane.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu îl persiflează pe Florin Cîţu după ce a greşit judeţul în care află comuna Biliești. „Opriţi inundaţiile! Nu ştiu unde mă aflu!”

Bilanţul inundaţiilor, anunţat de DSU. Zeci de locuinţe invadate de apele învolburate

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că s-au înregistrat efecte în 32 de localități din 12 județe (BC, BR, BZ, CL, CV, GL, HD, IL, NT, SV, TL și VN) unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 49 case, 210 curți, 13 subsoluri/beciuri și de pe 9 străzi.

Totodată, în loc. Biliești, din județul Vrancea, au fost evacuate preventiv la rude 57 de persoane.

„Rămân în continuare izolate 4 familii/10 persoane în loc. Piatra Șoimului (NT), iar în loc. Mănăstirea Cașin (BC) 7 persoane rămân evacuate la rude și se intervine pentru căutarea unui bărbat care a fost luat de apă în data de 18.06.2021.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe 2 drumuri naționale (DN 2E/BC și DN 22/TL) și 3 drumuri județene (DJ 205D/VN), și este blocat pe 2 drumuri județene (DJ 204D/VN și DJ 204F/VN).
Situația detaliată pe județe se prezintă astfel:
1. Județul Bacău

– în loc. Mănăstirea Cașin se intervine pentru căutarea unui bărbat de aproximativ 65 ani care a fost luat de apă în data de 18.06.2021, după ce podețul pe care se afla s-a rupt, iar alte 7 persoane din aceeași localitate sunt în continuare evacuate preventiv din 6 case aflate în pericol de inundație;
– în loc. Rădeana s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;
– în loc. Răcăciuni s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte și 1 beci;
– în loc. Cornățel s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă și 2 curți;
– pe DN 2E, km 257+400, în loc. Răcăciuni, traficul rutier a fost temporar blocat de aluviuni. S-a acționat pentru deblocare cu echipaje SDN și SVSU;
– pe DJ 206B în loc. Parava, traficul rutier a fost temporar blocat de aluviunilor și apă. Sa intervenit pentru evacuarea apei cu echipaje SVSU și de la autoritățile locale.

2. Județul Brăila

– în loc. Vădeni se intervine pentru evacuarea apei din 36 curți și 6 case;
– în mun. Brăila s-a intervenit pentru degajarea a 2 copaci, fiind avariat un autoturism.

3. Județul Buzău

– în loc. Valea Părului s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;
– în loc. Ralea Sătuc s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte.

4. Județul Călărași

– în loc. Dragalina se intervine pentru evacuarea apei din 47 curți și 4 străzi, inundate ca urmare a fenomenelor hidrometeorologice produse în data de 19.06.2021;
– în mun. Călărași s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;
– în loc. Frumușani s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;
– în loc. Budești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 4 curți.

5. Județul Covasna

– în loc. Herculian s-a intervenit pentru evacuarea apei din 5 curți și 5 beciuri.

6. Județul Galați

– în mun. Galați s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe 4 străzi.

7. Județul Hunedoara

– în loc. Petroșani s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
– în loc. Odorheiu Secuiesc s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 beci.

8. Județul Ialomița

– în loc. Borănești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;
– în loc. Bărbulești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
– în loc. Fetești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte, 1 casă și de pe 1 stradă.

9. Județul Neamț

– în loc. Straja s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
– în loc. Salca s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;
– în loc. Piatra Șoimului, din cauza unui podeț avariat de ape în data de 19.06.2021, 4 familii (10 persoane) rămân izolate rutier și pietonal. În data de 21.06.2021, autoritățile locale vor interveni pentru refacerea accesului în zonă.

10. Județul Suceava

– în mun. Suceava s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;
– în loc. Hierla s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 curți;
– în loc. Verești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 casă.

11. Județul Vrancea

– în loc. Biliești s-a intervenit pentru evacuarea apei din 35 case, 70 curți, 10 beciuri, iar 57 de
persoane s-au evacuat preventiv la rude. Începând cu ora 19.00, apa s-a retras semnificativ, iar unele persoane au început să revină la domicilii;
– în loc. Tulnici s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case;
– în loc. Mireceștii – Vechi s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 curți;
– în loc. Voetin s-a intervenit pentru evacuarea apei din 15 curți;
– pe DJ 205D, în zona loc. Prahuda, din cauza apei acumulate pe carosabil circulația rutieră a fost temporar restricționată pentru autoturismele mici;
– pe DJ 204D în zona loc. Biliești din cauza unei alunecări de teren, carosabilul este surpat pe o lungime de aproximativ 50m. Traficul rutier este , se circulă pe rute ocolitoare;
– pe DJ 204F, în zona loc. Oreavu traficul rutier este din cauza revărsării pe carosabil a pârâului Oreavu.

12.Județul Tulcea
– în loc. Rachelu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 1 curte;
– în loc. I.C. Brătianu s-a intervenit pentru evacuarea apei din 3 case și 2 curți;
– în loc. Nifon s-a intervenit pentru evacuarea apei din 2 case și 2 curți;
– pe DN 22 între localitățile Luncavița și Văcăreni circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza surpării unui mal de pământ. S-a acționat pentru eliberarea carosabilului cu echipaje SVSU și SDN;
– pe DJ 229A în loc. Telița circulația rutieră a fost temporar blocată din cauza aluviunilor. S-a acționat pentru eliberarea carosabilului cu echipaje SVSU, ISU și SDN.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică pentru consumatorii finali, au fost înregistrate întreruperi în 9 localități din județul Bacău, unde au fost afectați temporar 2363 de consumatori.
La momentul raportării sunt intervenții în desfășurare ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice în 3 județe (Bacău, Brăila și Călărași)”; a anunţat DSU, pe pagina de Facebook.

Citeşte şi: Ajutoare pentru familiile afectate de inundaţii. Florin Cîţu a anunţat câţi bani alocă Guvernul


loading...