Bill Gates, acuzat de încă patru angajaţi Microsoft. Era un fustangiu, „agresor de birou”, care ţipa şi îşi înjura subordonaţii

Patru angajați ai Microsoft îl acuză pe fondatorul Bill Gates că în timpul când era CEO era un "agresor de birou" al cărui slogan era "aceea este cea mai proastă idee pe care am auzit-o vreodată” și nu urmărea decât să aibă relații sexuale cu angajate și jurnaliste.

30 iun. 2021, 11:50
Bill Gates, acuzat de încă patru angajaţi Microsoft. Era un fustangiu, „agresor de birou”, care ţipa şi îşi înjura subordonaţii

Reputația lui Bill Gates ca „hărţuitor” a început la scurtă vreme după ce a lansat gigantul tehnologic Microsoft, împreună cu prietenul din copilărie Paul Allen, în 1975, după cum scrie Insider, în ediţia sa de marți. Un purtător de cuvânt al miliardarului a negat că acesta şi-ar fi „maltratat” angajații.

Un fost director executiv al lui Microsoft a declarat sub condiția anonimatului că „a avea o întâlnire cu Bill era doar o oportunitate de a se ţipa la tine, așa că am încercat să evit asta”. Alte surse care au vorbit cu Insider au spus că sloganul acestuia era „That’s the stupidest f**king idea I’ve ever heard (Aceasta este cea mai stupidă idee care am auzit-o vreodată)” și au adăugat că era recunoscut pentru faptul că îşi înjura angajații.

Totuşi, unii angajaţi Microsoft îl apără pe Gates spunând că „țipa la fel la toți”, recunoscând totuşi că  stilul său de conducere i-ar putea intimida pe unii angajați.

Citeşte şi Bill Gates cultivă cartofi pentru restaurantele McDonald’s. Plantaţiile uriaşe pot fi văzute din spaţiu

„Nu știe cum să glumească cu adevărat sau cum să se conecteze cu oamenii”, a declarat un al fost directort executiv, care a descris întâlnirile faţă în faţă cu Gates ca fiind incomode. „Este doar o ființă umană incomodă în ceea ce privește interacțiunile sociale„, a afirmat acesta. Maria Klawe, fost membru al consiliului Microsoft, din 2009 până în 2015, a spus „o persoană ca Bill Gates crede că regulile de comportament obișnuite nu i se aplică” și l-a acuzat că nu este receptiv la sugestiile privind îmbunătățirea diversității. Klawe a mai spus că Gates se comporta ca și cum ar fi „cea mai inteligentă persoană din cameră” și că diversitatea nu era ceva despre care miliardarul „era interesat să audă”. Ea a spus că atunci când femeile din conducere ar sugera inițiative privind diversitatea, Gates răspundea tăios: „Încercați să distrugeți compania?”.

În total, patru angajaţi Microsoft l-au acuzat pe Bill Gates de comportament agresiv la birou, potrivit materialului apărut în Insider, preluat de Daily Mail.

Relațiile și întâlnirile lui Gates cu angajații au fost mult timp un subiect de discuție după divorţul miliardarului de soţia sa, Melinda. Melinda Gates era ea însăși angajată la Microsoft, ca manager de proiect, în 1987, când miliardarul i-a cerut să iasă cu el, la câteva luni după ce a flirtat cu ea la un dineu.

Citeşte şi Bill Gates schimbă din temelii şi piaţa energetică. Construieşte un reactor nuclear revoluţionar, cu stocare a energiei pe bază de sare topită